Левски загуби от Марица Пловдив: Бомба от аутлинията пречупи "сините" (ВИДЕО)


Левски загуби от Марица Пловдив: Бомба от аутлинията пречупи "сините" (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

10373 0

Носителят на Купата на България Левски записа загуба във втората си от трите контроли преди подновяването на Първа лига. "Сините" завършиха 1:2 с Марица Пловдив в мач, игран на стадион "Георги Аспарухов".

Станимир Стоилов даде шанс на много млади футболисти, които иначе не попадат в стартовия състав, а и като цяло в отбора. Това даде своя резултат и Левски не показа толкова добро лице. Двата отбора бяха затруднени и от метеорологичните условия и неспирния дъжд.

Първото попадение падна след малко над час игра. Соломон Моузес получи в наказателното поле и от аутлинията с мощен изстрел матира "синия" страж за 1:0. Само пет минути по-късно резултатът бе изравнен от Марин Петков от непосредствена дистанция на опразнена врата.

Петков вкара и втори гол в 76-ата минута след центриране от ъглов удар. Попадението обаче не бе зачетено, тъй като топката бе излязла от очертанията на терена при центрирането. Точно 10 минути след това гостите грабнаха успеха, след като Илиев бе изведен сам срещу вратаря и имаше достатъчно време да прецени как да отиграе, като накрая пусна топката технично над него.

Така след победата с 2:0 над Ботев Враца последва поражение, а преди да бъде подновен шампионатът "сините" ще играят и с Витоша Бистрица у дома. Още утре - 04.04 от 14:00 часа българско време. Първа лига се подновява за Левски в събота, 8-и април, срещу Локомотив София.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10 минути от срещата нямаше нито едно 100%-ово голово положение пред някоя от двете врати. Метеорологичните условия се влошиха, което повлия на качеството на игра. Забелязваха се немалко неточности и от двата тима, но все пак "сините" имаха преимущество в този период.

В 15-ата минута Джемили поиска дузпа в наказателното поле след контакт с опонент. Главният рефер обаче не просто не показа бялата точка, а дори извади жълт картон за симулация на играча на Левски.

Две минути след това се стигна и до първо точен изстрел. Ел Джемили отдясно стреля по земя в близкия ъгъл, но Начев се справи добре и изби в корнер. След неговото изпълнение не се стигна до нищо по-опасно.

В 23-тата минута гредата спря Левски от гол. Михалев проби добре отдясно, справяйки се с опонент. Впоследствие подаде добре в наказателното поле и намери Антоан Стоянов. Той стреля в далечния ъгъл, но ударът му се спря в страничния стълб, докато стражът на гостите гледаше безпомощно.

В 31-вата минута отново Михалев бе близо до асистенция. Този път центрира по въздух и намери Алекс Божилов, който завърши с глава добре, но ударът му мина с малко покрай страничния стълб.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част темпото бе доста по-високо и двата тима си размениха по няколко по-интригуващи атаки, но завърпващите удари бяха около вратите - макар и близо до целта.

В 59-ата минута натискът на "сините" отново за малко да доведе до резултат. Центриране от ъглов удар, след което никой не игра с топката и тя отскочи от терена. След това играчи на Левски опитаха да я засекат от непосредствена дистанция в мрежата, но вратарят успя да се намеси навреме.

63' - 0:1! Гостите от Пловдив съумяха да излязат напред в резултата след красив гол на Соломон Моузес. Левият краен бранител получи в наказателното поле и от нулев ъгъл разстреля стража на "сините" с мощен удар.

68' - 1:1! Резултатът бе изравнен малко след това. След центриране се стигна до неразбирателство в наказателното поле и цели три пъти играчи на Левски стреляха към вратата. Накрая технично с гърди Марин Петков на празна врата довкара топката от непосредствена дистанция.

В 76-ата минута Левски вкара за 2:1, но попадението не бе зачетено. То падна директно след ъглов удар и центриране на далечната греда, където Марин Петков засече с глава в опрзнената врата. При центрирането обаче топката е напуснала очертанията на терена и голът бе отменен.

86' - 1:2! Илиев бе изведен сам срещи вратаря и имаше достатъчно време да реши как да отиграе, а накрая технично пусна топката над него.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

При победата на Станимир Стоилов и компания над Ботев Враца с 2:0 попаденията дойдоха в 79-ата и 81-вата минута. Голмайсторите бяха двама българи, а и две нови попълнения - Асен Чандъров и Кристиян Димитров.

Любопитното е, че "сините" играха срещу врачани преди по-малко от месец, но в официална среща. Тогава резултатът бе напълно идентичен - 2:0 за Левски в мач, състоял се в столицата.

Така "сините" вече са в серия от четирит поредни победи - три в Първа лига и въпросната контрола с Ботев Враца. Още утре (04.04) Левски ще изиграе последната трета приятелска среща - срещу Витоша Бистрица (14:00 часа). В събота (08.04) "сините" посрещат Локомотив София в мач от Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички