Левски взе своето срещу Ботев, невероятен мач за Николай Михайлов


Левски взе своето срещу Ботев, невероятен мач за Николай Михайлов
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

4683 0

Левски спечели гостуването на Ботев Пловдив във втория кръг на плейофите на Първа лига с 1:0. Единственият гол в мача падна в 21-ата минута, като точен беше Марин Петков. Пловдивчани имаха много възможности пред вратата на "сините", но Николай Михайлов направи невероятен мач и спаси всичко възможно.

Сезонът е разочароващ и за двата тима, като единствената утеха ще бъде седмото място, което да даде участие в плейоф за Лигата на конференциите. Левски изостава на 9 точки от Черно море, а Ботев е последен в четворката между 7 и 10 място.

Първо полувреме

Срещата започна с минута мълчание в памет на Георги Димитров - Джеки. В 3-ата минута Левски получи правото да изпълни пряк свободен удар. Центрирането от фала обаче не застраши пловдивчани. Две минути по-късно Ботев стигна до два корнера, но защитата на Левски внимаваше.

В 7-ата минута Ботев стигна до първия удар към вратата, който не затрудни Николай Михайлов. Атанас Илиев също опита късмета си за "канарчетата" с изстрел над вратата. В 12-ата минута "канарчетата" направиха страхотна комбинация и Маркиньос стреля от движение, като беше много близо до гола.

Ботев продължи да диктува играта като Джонатан Перейра проби отдясно. Центрирането на Перейра не намери адресат.

21' - 0:1! - Мартин Петков се възползва от невнимание в защитата на Ботев и изведе Марин Петков на стрелкова позиция. Последният не сгреши и изведе "сините" напред.

Още в следващата атака Маркиньос беше фаулиран. Бразилецът опита изстрел от пряк свободен удар, но Михайлов изби. В 26-ата минута Мишел Еспиноза стреля с глава, като ударът беше прекалено лек и право в ръцете на Николай Михайлов.

Марин Петков опита нов удар в 29-ата минута, който беше встрани от вратата. След това и Здравко Димитров отправи удар от далечна дистанция право в ръцете на Аргилашки.

В 35-ата минута Славчо Шоколаров стреля опасно, но след решаваща намеса на Николай Михайлов топката беше избита в корнер. Към края на първата част темпото спадна.

Второ полувреме

В началото на втората част Марин Петков центрира от фал, но Георги Аргилашки излезе и улови топката. В 49-ата минута Емануел Току нацели гредата за домакините.

В 53-ата минута Андриан Краев стреля към вратата на Ботев, но Виктор Генев застана на пътя на топката и я блокира. В 57-ата Шоколаров центрира от фал и не се стигна до нищо опасно.

В 70-ата минута Атанас Илиев получи хубав пас отдясно, но нападателят на Ботев беше в положение на засада. Четири минути по-късно отново Илиев имаше златна възможност да изравни, като решаващата намеса на Николай Михайлов предотврати гола.

В 84-ата минута Ботев имаше нова възможност, но защитата на Левски внимаваше. Две минути по-късно Рабей беше останал непокрит и имаше достатъчно време да насочи топката, но късметът спаси "сините". Маркиньос отправи тежък удар в 89-ата минута и Николай Михайлов за пореден път се намеси уверено.

СЪСТАВИ 

Ботев Пловдив: 33. Георги Аргилашки, 2. Джонатан Перейра. 3, Па Конате, 4. Виктор Генев, 7. Хосе Мартинс, 9. Атанас Илиев, 10. Славчо Шоколаров, 13. Мишел Еспиноза, 21. Емануел Току, 22. Реда Рабеѝ, 79. Атанас Чернев

Левски: 13. Николай Михайлов, 3. Живко Атанасов, 4. Мартин Райнов, 6. Ивайло Найденов, 11. Здравко Димитров, 20. Начо Монсалве, 22. Патрик-Габриел Галчев, 79. Мартин Петков, 88. Марин Петков, 89. Андриан Краев, 91. Драган Михайлович

ПРЕДИ МАЧА

Левски стартира плейофа с победа с 2:0 срещу Царско село, като завърналият се в игра Борислав Цонев се разписа. Ботев загуби от Черно море с 1:3 във Варна, като пловдивчани получиха два гола още в самото начало.

Този сезон Левски няма победа срещу Ботев - "сините" загубиха с 1:2 като гост, а тогава Атанас Илиев вкара и двата гола за Ботев. Срещата на "Герена" пък завърши наравно 2:2 и отново Илиев се разписа на два пъти, докато Робърта и Мартин Петков.

Ботев Пловдив има положителен баланс в домакинските си мачове с Левски - 32 победи, 14 равенства и 23 загуби. Общо двата тима са се срещнали 139 пъти, като Левски има 76 успеха, по 40 са равенствата и победите на Ботев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички