"Левски" все пак подписва с желан нападател, "сините" плащат 180 хил. евро


"Левски" все пак подписва с желан нападател, "сините" плащат 180 хил. евро

626 0

2 дни, след като нигериецът Тунде Адениджи обяви, че няма да напуска настоящия си клуб Съншайн Старс, се оказа, че трансферът му в "Левски" е пред финализиране.

"Сините" очакват нападателя да пристигне днес в София. Той трябва да премине медицински прегледи, след което да се отправи към офисите на "Герена", за да подпише договор с клуба, информира "Тема спорт".

Очаква се Левски да плати на нигерийския Съншайн Старс около 200 хил. долара, или близо 180 хил. евро за правата на Тунде Адениджи. На "Герена" нападателят ще се разписва срещу заплата от около 8 хил. евро. В момента той получава по 3 хил. долара месечно в настоящия си клуб.

Наставникът на "сините" също съобщи, че нигериецът ще пристигне в София, въпреки изказаното мнение на футболиста.

Ако сделката бъде докарана докрай, Тунде ще стане седмото ново попълнение за столичани през зимния трансферен прозорец. Преди него бяха привлечени Мехди Бурабия, Джъстин Менголо, Франсис Нар, Сръджан Лукин и българите Александър Александров и Венцислав Христов.

Нигерийският национал е започнал кариерата си в Райзинг Старс. През първата пловина на сезон 2012/13 той взима участие в 12 мача за първенството, в които се разписва 7 пъти. В началото на 2013 година Адениджи е привлечен в Съншайн Старс. До момента той е изиграл 71 двубоя в местния шампионат, в които е реализирал 42 попадения.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички