Левски вече изостава малко от ЦСКА по скъп състав, но по друг показател отвя категорично "червените"


Левски вече изостава малко от ЦСКА по скъп състав, но по друг показател отвя категорично "червените"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2452 0

В неделя (7 април) е голямото дерби между Левски и ЦСКА. "Сините" са символични домакини на Националния стадион, като двубоят е от 14:45 часа. Очакват се над 25 000 зрители по трибуните, като феновете на 26-кратните шампиони бързо изкупиха своите пропуски. Очаква се същото да направят и "червените".

В последния кръг и двата отбора разочароваха силно привържениците си. ЦСКА, който до скоро бе близо до върха, разочарова в София срещу Локомотив Пловдив, като загуби с 2:1, настроенията против Нестор Ел Маестро се увеличиха още повече. Левски пък падна с катастрофалното 5:1 от Лудогорец в Разград, като феновете ще очакват реванш в неделния следобед.

След последното дерби между двата отбора през есента настъпиха доста промени, а от "Герена" се разделиха и с част от звездите си. Гледайки числата, те показват, че това е повлияло на цената на състава на "сините". Доскоро Левски имаше по-скъп отбор от този на ЦСКА, но вече са почти равни и дори вече изостава с малко. 

Още: Херо даде прогноза за дербито: Левски има повече футболни качества, в ЦСКА няма надграждане от миналата година

Левски изостава минимално от ЦСКА

Всички фенове очакват дербито между Левски и ЦСКА

Съставът на Николай Костов струва 18,65 млн. евро, а този на Нестор Ел Маестро е 18,88 млн. евро. Това означава, че средната цена на един "син" играч е 691 хиляди евро, а на "червен" - 726 хиляди евро. 

И все пак Левски има по-скъп играч, като най-ценният Хосе Кордоба е оценен на 3,2 млн. евро от Transfermarkt. Веднага след него е Пламен Андревв с 1,8 млн,евро, на колкото е оценен и отлъчения Андриан Краев. Марин петков затваря топ 3 с 1,5 млн. евро, колкото струва и Рикардиньо. 

Още: Благой Георгиев: ЦСКА винаги печели с мъка и късмет, Левски поне се старае

Най-скъпият в ЦСКА е Джонатан Линдсет - 2,5 млн. евро. Тобиас Хайнц е на второ място с 2 млн. евро, а с 400 хиляди по-малко трети е Матиас Фаетон.

"Сините" с много по-млад отбор

Любопитно, но и очаквано е, че съставът на тима от "Герена" е доста по млад - 23,2 години, докато този на съперника е 26,4 години. Най-възрастният при Левски е резервният вратар Николай Михайлов, който е на 35 години, а след него е 30-годишният Карлос Охене. Всички останали са под 30 години. В ЦСКА цели 8 играчи са на 30 и повече години, като Асприля е най-възрастен с неговите 35 години. А почти 0% шанс за двама важни в Левски да се възстановят за ЦСКА.

Още: От Левски си харесаха бек и халф в Бразилия, скоро започват преговори

Наско Сираков е удържал на думата си: Левски с ударно плащане към НАП, кога ще го съобщи?

Сектор "Г" обяви шествие за феновете на ЦСКА преди Вечното дерби с Левски

Левски пусна допълнително билети за свои фенове срещу ЦСКА

Цифрите говорят: Марин Петков от Левски въобще няма да липсва за Вечното дерби срещу ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички