"Левски" увеличи бюджета за заплати за новия сезон


"Левски" увеличи бюджета за заплати за новия сезон
Снимка: БГНЕС

1420 0

Ръководството на "Левски" продължава да увеличава постепенно бюджета за заплати на футболисти. По-високите разходи в перо "Месечни възнаграждения" вече са гласувани от Управителния съвет на клуба и са залегнали в разчетите за харчове през сезон 2016/17, пише "Тема Спорт".

 

 

Интересното е, че в момента клубът отделя по близо три пъти повече за заплати на играчи от първия отбор, отколкото по същото време на миналата година. Тогава бе поставен таван на възнагражденията и рядко състезател, било то и чужденец, се разписваше върху фиш за повече от 6 хиляди евро. В началото на тази година имаше увеличение на заплатите и при подобрени условия преподписаха основни играчи като Боян Йоргачевич и Роман Прохазка. От това лято Левски си позволява да плаща още повече на футболистите.

Най-голямо възнаграждение в момента получава бившият перуански национал Хеан Деса. 23-годишното крило прибира около 20 хиляди евро на месец. Високо е възнаграждението и на Сърджан Лукин, който взима с около 30 процента по-малко.

В същото време клубът прави опит да се раздели с друг от високоплатените - Джъстин Менголо. Камерунецът засега се дърпа. Той иска висока неустойка, защото има договор за още две години.

Бюджетът на Левски ще продължава да расте, ако се случат анонсираните промени в собствеността. Генералният спонсор на клуба ще налее свежи средства, след като се реши да закупи акции за 13 милиона лева. Освен това се очаква "сините" да се сдобият с нов мажоритарен собственик в лицето на родения в Габрово бизнесмен Михаил Михайлов. За бъдещ президент е сочен голмайстор №1 в историята на Левски Наско Сираков. Почти сигурно постове ще получат Велислав Вуцов, както и Антон Велков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички