Левски стартира пътя към Европа с успех, Боби Цонев се завърна с гол


Левски стартира пътя към Европа с успех, Боби Цонев се завърна с гол
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

4683 0

Левски започна с победа заключителната плейофна фаза в родната Първа лига, след като надделя с 2:0 като гост на Царско село. Безспорно най-добрата новина за "сините" привърженици бе завръщането на Борислав Цонев, който бе аут поради контузия дълго време. Той дори успя да се разпише минути, след като се появи на терена.

Чрез успеха Левски събра 31 точки и доближи Царско село, който е с 34. Първи остава Черно море с 40 пункта, като именно към позицията на "моряците" ще се стремят "сините", тъй като тя дава право на участие в баража за европейските клубни турнири.

В днешния сблъсък играчите на Живко Миланов определено не впечатлиха. Получи се двуостър двубой, в който гостите успяха да вкарат част от положенията си, докато "царете" се отличиха с твърде много и сериозни пропуски и закономерно това им коства скъпо.

За Левски предстои гостуване на Ботев Пловдив в неделя, 9 май, а 4 дни по-късно и изключително важно домакинство срещу Черно море. На същите дати Царско село играе със същите съперници, но в обратен ред.

СЪСТАВИ

Царско село: Джони Пласид, Мартин Кавдански, Ивайло Марков, Стефан Христов, Лъчезар Балтанов, Христо Попадийн, Андерсон Кордейро, Димитър Костадинов, Реян Даскалов, Луи Нганиони, Емануил Манев

Левски: Звонимир Микулич, Живко Атанасов, Мартин Райнов, Ивайло Найденов, Здравко Димитров, Начо Монсалве, Мартин Петков, Марин Петков, Патрик-Габриел Галчев, Андриан Краев, Драган Михайлович

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първите минути от втората част също бяха много напрегнати, като първоначално "сините" направиха няколко нелоши атаки, а след това "царете" отговориха с дори по-опасни положения. При едно от тях стражът на Левски Микулич не се намеси убедително, но това не се оказа фатално за тима му. Секунди след това Манев стреля много опасно отдалеч, а ударът му мина на сантиметри от напречната греда.

В 60-ата минута Царско село направи огромен пропуск. Топката бе отлично центрирана на втора греда, а там абсолютно непокрити бяха Манев и Андерсон. Първият игра с топката, но осъществи много лош контакт и тя излезе в аут. Сякаш в случая трябваше да остави за своя съотборник, който бе на по-удобна позиция.

В 72-рата минута домакините съзадоха нова опасна атака, при която имаха и много сериозни претенции за дузпа. В действителност имаше игра с ръка на Начо Монсалве, но преди това топката се удари в неговия крак, така че в случая по-скоро Никола Попов правилно не отсъди дузпа. Секунди след това пък Микулич се отличи с важна намеса.

6 минути по-късно Левски можеше да приключи интригата в срещата, като Живко Атанасов засече с глава центриране от ъглов удар, но там Пласид бе заел перфектна позиция и се справи с изстрела.

В 86-ата минута появилият се като резерва Роси пропусна най-удобният шанс за гол за Царско село. След доза късмет топката се озова в него, но въпреки че беше непокрит, той не успя да уцели вратата от отлична позиция.

88' - 0:2! Борислав Цонев вкара минути след завръщането си на терена след дългата контузия. Той получи подаване, а Пласид не се намеси убедително и за халфа не бе проблем да бутне топката в опразнената врата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна на високи обороти и за секунди "царете" създадоха няколко опасни атаки. "Сините" обаче отговориха моментално с още по-опасно нападение, което завърши с изстрел от наказателното поле, който обаче бе отразен атрактивно от Пласид.

9' - 0:1! Левски откри бързо-бързо резултата! Андриан Краев пресира добре домакините, което доведе до грешка при изнасянето на топката. Впоследствие Здравко Димитров се оказа на фланга и пусна хитър пас към Марин Петков, който напредна и от малък ъгъл стреля и не сбърка.

Двата тима продължиха да играят на високо ниво и атаките валяха една след друга. В 16-ата минута Димитър Костадинов проби отлично и стреля отдалеч, но ударът му мина покрай вратата на Звонимир Микулич.

В 25-ата минута Царско село изпълни ъглов удар, а Лъчезар Балтанов се засили към вратарското поле и очакваше топката там. Тя стигна до него и той стреля от въздуха от границата на вратарското поле, но топката мина малко над напречната греда.

10 минути по-късно "сините" имаха "златна" възможност за удвояване на аванса си. Те организираха бърза контраатака и се оказаха с числено превъзходство 3-ма срещу 1. Топката бе подадена към Мартин Петков, а същевременно Джони Пласид излезе на границата на наказателното поле, за да скъси ъгъла. Петков опита да го прехвърли технично, но топката се спря в тялото на стража.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Сезонът за Левски до момента е кошмарен, но всичко това ще се промени, ако отборът се класира за европейските клубни турнири. Такава възможност ще даде 7-ото място в своебразната група, в която са още Черно море, Царско село и Ботев Пловдив.

"Сините" са 3-ти с 28 точки, като "царете" имат 6 повече, а "моряците" 9 повече. Разликата не е малка, но за разлика от шампионския поток, тук тимовете ще играят по два пъти един срещу друг, като така Левски ще има два директни двубоя срещу Черно море.

За да се поддържа мечта жива обаче, "сините" ще трябва да стартират с победа, защото всеки друг резултат ще ги отдалечи още повече. В последните седмици не един и двама чужденци напуснаха отбора поради неизплатени състави, като предстои да видим как ще се отрази това на представянето на тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички