"Левски" сложи край на терора от Берое и излезе трети


"Левски" сложи край на терора от Берое и излезе трети

2482 0

"Левски" сложи край на "черната" си серия срещу Берое, като спечели дербито между двата тима от 9-ия кръг на "А" група с 2:0 на "Герена". "Сините" бяха загубил три пъти поред от старозагорския тим преди днешния двубой.

Този път обаче домакините бяха по-добрият отбор, повече искаха победата, създадоха повече положения и заслужено спечелиха.

Головете вкараха Владимир Гаджев (25) и Роман Прохазка (90). Вина за първото попадение има и футболиста на гостите Том, който направи нескопосан опит да изчисти топката, но вместо това асистира на халфа на на домакините.

Берое остава с човек по-малко в 73-ата минута. Капитанът Иво Иванов фаулира грубо Бедоя и получава втори жълт и съответно червен картон.

Благодарение на успеха "Левски" излезе трети, на само три точки зад лидерите Литекс и Лудогорец. Берое е 5-и с 14 т. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Левски" стига до пряк свободен удар в 5-ата минута. Центрирането на Радослав Цонев води до разбъркване, но всичко завърши с фаул за гостите след игра с ръка на играч в син екип.

Малко след това Иса изблъска в гръб защитника на домакините Аймен Белаид без топка, но реферът прецени, че нападателят не е действал умишлено, а просто не е могъл да спре и му спести картон.

Последва атака на "Левски" през центъра, Прохазка пуска към Гаджев. Той веднага продължи към Диаби в наказателното поле, а централният нападател опита ниско центриране, което Георги Динков изби в ъглов удар. 

Изстрел на Цонев от движение в 16-ата минута попада право в ръцете на вратаря на Берое.

Минута по-късно Бедоя пропуска най-чистото положение до момента в мача! Защитата на Берое изчисти центриране на Гаджев от фаул, но Веселин Минев върна топката в пеналта. Бедоя се промуши между централните защитници, но само няколко сантиметра не стигнаха на испанеца да стреля от упор.

В 25-ата минута Берое получи фаул пред наказателното поле на "Левски". Спас Делев стреля, но топката попадна в ръцете на Йоргачевич.

В ответната атака "сините" стигнаха до гол! Том се опита да пресече центриране на Цонев отляво, но не уцели добре топката и тя попана в Гаджев, който разстреля Макенджиев.

В 27-ата минута Гаджев видя включването на Диаби отдясно и му подаде. Нападателят потърси успореден пас, който бе пресечен от Иво Иванов.

Нова чиста възможност за Левски в 35-ата минута. Цонев центрира от фаул към далечната греда, където Карнер опита акробатичен изстрел, който се превърна по скоро в центриране, което капитанът на старозагорци Иво Иванов изчисти в корнер.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Левски" можеше да увеличи аванса си само две минути след подновявавенето на играта. Грешка при изнасянето на топката позволи на Прохазка да пусне към Гаджев, а той нахлу отдясно и опита пас към Диаби. Той се размина с топката под натиска на защитниците, а тя стигна до Цонев зад точката на дузпата. Крилото шутира с левия крак право, но Макенджиев спаси.

Треньорът на "сините" Сточо Стоев прави принудителна смята в 51-ата минута. Умар Диаби е изнесен на носилка с превързано бедро и на негово място влиза най-новото попълнение на домакините Линел Китамбала, за когото това е дебют.

В 61-ата минута  Гаджев влезе в наказателното поле, върна към Китамбала, който литна двама защитници, влезе в пеналта и шутира, но след рикошет топката излезе в корнер.

Берое стига до най-чистото си положение в 65-ата минута. Неманя Милисавлевич изведе Спас Делев зад "синята" отбрана, но Йоргачевич се хвърли и блокира, а след това удари тежко Делев.

В 69-ата минута Цонев се освобождава от пазача си и стреля, но топката попада в ръцете на Макенджиев.

Берое остава с човек по-малко в 73-ата минута. Капитанът Иво Иванов фаулира грубо Бедоя и получава втори жълт и съответно червен картон. 

"Левски" опропасти отличен шанс за гол в 81-ата минута. Бедоя успя да отмъкне топката от краката на Милисавлевич в половината на Берое и тръгна отляво. Последва много добър пас в пространството зад точката на дузпата, но там непокритите Китамбала и Прохазка не се разбраха кой да стреля.

Бърза контра на "сините" завършва с втори гол в 90-ата минута! Първо се стигна до удар на Бедоя, който обаче беше блокиран от Макенджиев. Топката стигна до Прохазка, който не сбърка при добавката.

СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ: Йоргачевич, Миланов, Карнер, Белаид, Минев, Гаджев, Костадинов, Р. Цонев, Прохазка, Бедоя, Диаби

БЕРОЕ: Макенджиев, Василев, Динков, Иванов, Пенев, Джоман, Том, Милисавливеч, Петков, Делев, Иса

ПРЕДИ МАЧА

"Сините" стартираха повече от колебливо сезона, но преди кръга бяха само на три точки от първото място. Берое пък продължава със силните си и постоянни изяви от миналия сезон.

Гостите са в поредица от 16 шампионатни срещи без поражение, не са губили като гост през календарната година, а в настоящата кампания са единственият тим, който още е непобеден - 3 успеха и 5 равенства при голова разлика 5-2. Отделно от това заралии се радват на нечувана серия срещу "Левски" - едно равенство, последвано от 3 победи.

През седмицата "Левски" бе подсилен с още едно попълнение  - Линел Китамбала. Треньорът Стойчо Стоев има една голяма въпросителна около стартовия състав - на кой юноша да заложи. Вариантите му не са много - за двубоя със старозагорци са сведени само до два, въпреки че от началото на сезона той използва 8 младоци под 21 години. В момента единственият свободен пост в тима е този на лявото крило. Първи избор за него е Божидар Краев. Най-резултатният играч на тима от началото на кампанията (3 гола) обаче има контузия в кръста. Затова никак не са малки шансовете Радослав Цонев да започне като титуляр за първи път през сезона.

Съставът на беройци едва ли ще претърпи промяна в сравнение с последните два мача - гостуването на Литекс (1:0) и домакинството на Лудогорец (0:0). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички