"Левски" си тръгна с реми от Марибор, всичко ще се решава на "Герена"


"Левски" си тръгна с реми от Марибор, всичко ще се решава на "Герена"
Снимка: Sportlive.bg

3015 0

"Левски" и Марибор завършиха 0:0 във втория предварителен кръг на Лига Европа и "сините" запазват големи шансове за реванша. 

Въпреки очакванията, че Марибор е големият фаворит в двубоя, то отборът не показа нищо подобно. "Левски" игра равностойно на словенския тим и двата тима има поравно възможности за отбелязване на попадение.

Най-чистото положение за Марибор бе през втората част в 82', когато домакините уцелиха греда след изстрел на Таварес  с глава. "Левски" пък можеше първо чрез Нар през първото полувреме да изведе "сините" напред. През вторите 45 минути влезлият като резерва Адениджи пък остана сам след грешка в защитата на мариборци, но не успя да насочи хубаво топката и вратарят реагира. В добавеното време Георги Костадинов от наказателното поле отправи удар, но топката мина на сантиметри от вратата.

Второ полувреме

Вторите 45 минути започнаха спокойно, без някой от двата отбора да бърза да атакува. В първите 10 минути не се случва нищо интересно на терена. Таварес и Венци Христов отправиха по един удар, но и двата бяха много неточни. В 69' Таварес успя да се измъкне и отправи удар от дъгата на наказателното поле, но Йоргачевич внимаваше и улови топката.

Нападателят на "сините" Христов бе заменен от друг атакуващ играч -Адениджи. Той в 78' стигна до най-сериозното положение в срещата след грешка в защитата на Марибор. Нападателят отправи удар от малък ъгъл с левия крак, но Ханданович успя да отбие топката.

4 минути след положението за "Левски" и Марибор имаше своя шанс, но българският тим извади късмет. Таварес уцели напречната греда след изстрел с глава. Чудесен шанс за "Левски"! В добавеното време Георги Костадинов от наказателното поле отправи удар, но топката мина на сантиметри от вратата.

Първо полувреме

"Левски" излиза с жълти екипи в първия двубой между двата тима, а както се очакваше секторът за гости е препълнен. Първата опасност в мача бе за състава на Марибор, след изпълнение на корнер, но в крайна сметка не доведе до нищо. В 6' новото полънение на "сините" Димитър Пиргов спря капитана Таварес, който навлизаше на скорост в наказателното поле. "Левски" организира продължителна атака, която завърши с далечен и неточен удар на Джереми де Ноойер. В 21' Хотич стреля опасно, но уадарът му мина покрай вратата. 

В 28' Нар подаде за Аниете, който от границата на наказателното стреля, но ударът му бе слаб. Първият жълт картон в двубоя получи Венцислав Христов за нарушение срещу Хотич. В 34' домакините за малко да направят фатална грешка, след като играч на Марибор подаде слаб пас към вратаря.

В самия край на полувремето "Левски" изпусна най-опасното положение в двубоя. Отличен извеждащ пас намери Франсис Нар отляво в наказателното поле, но крилото не успя да намери Венци Христов и топката попадна в ръцете на Ханданович.

Стартови състави: 

МАРИБОР: Я. Ханданович; А. Ходжич, Шме, М. Шулер, Янза; Връховец, Капа; Хотич, Таварес, Салалич; М. Новакович

ЛЕВСКИ: Йоргачевич; С. Александров, Пиргов, А. Александров, В. Минев; Де Ноойер, Костадинов; Прохазка, Аниете, Нар; В. Христов

Преди двубоя

От лагера на 26-кратния шампион на България заявиха, че не отиват като победени и ще се борят за постигането на добър резултат, който да им помогне при втория двубой в София.

Люпко Петрович няма да може да разчита на един от основните си бранители Сърджан Лукин. Румънецът получи травма в последната контрола на „сините“ срещу Черно море и ще отсъства между два и три месеца. Защитата се очертава като проблемно звено за сръбския треньор, тъй като Александър Александров не успя да проведе пълноценна подготовка с отбора, заради здравословни проблеми. Мехди Бурабия, който е със счупена ръка, също пропуска двубоя, а новото попълнение Хеан Деса също страда от травма.  

Наставникът на Марибор Дарко Миланич също има доста кадрови проблеми. Той няма да може да използва защитника Александър Райчевич, вратаря Аляз Котман и халфа Валон Ахмеди.

Ентусиазмът сред "сините" фенове е огромен. Въпреки разочарованието от последните години, те отново не оставиха любимците си сами. Броят на продадението билети е 1000, но се очаква феновете да са повече. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички