"Левски" ще окупира върха еднолично срещу последния в Първа лига


"Левски" ще окупира върха еднолично срещу последния в Първа лига
Снимка: Официален сайт на Левски

896 0

"Левски" излиза днес срещу Локомотив (Горна Оряховица) на "Лаута" в Пловдив с една-единствена цел - да отвори разлика на върха. Преди кръга "сините" бяха на първо място в класирането, но с равни точки с втория Дунав. При успех над последния в подреждането те ще дръпнат с три пункта пред русенци и най-важното - ще запазят аванса си от 4 пред Лудогорец (разградчани ще имат и мач по-малко).

Вдигат премиите за титла в Левски

Възпитаниците на Люпко Петрович понатрупаха самочувствие. Те са в серия от шест поредни успеха (5 за първенство и един за Купата на България), като през този сезон все още не познавaт вкуса на загубата - направиха и четири равенства, две от които за Лига Европа.

"Сините" обаче трябва да имат едно наум. През изминалата кампания те се радваха на поредица от 9 срещи без поражение в първенството и гостуваха на Пирин, който бе последен и търсеше първия си шампионатен успех, и в крайна сметка благоевградчани го постигнаха. Затова едва ли момчетата на Люпко Петрович ще подходят пренебрежително към визитата на Локо ГО. Още повече че през седмицата доста трудно стигнаха до успеха срещу втородивизионния Царско село за купата.

Лудогорец ще домакинства на "Герена" в младежката ШЛ

Съставът на "Левски" ще зависи изцяло от състоянието на Веселин Минев. Ако капитанът е напълно здрав, за да започне вляво на отбраната, то останалите в защитното каре ще са Сашо Александров, Димитър Пиргов и Александър Александров. Пред тях ще действа Джереми де Ноойер.

Дилемата пред Петрович за халфовата линия пък ще бъде дали да заложи на Божидар Краев или на Георги Костадинов. Първият лекуваше контузия след победата над Пирин (Бл) с 2:0, а в мача с орлетата Костадинов бе оставен резерва, защото показа слаба игра срещу Нефтохимик (2:1).

По крилата отново ще действат Франсис Нар и Антонио Аниете, а на върха на атаката ще е Бабатунде Аденижи. Нигериецът е без алтернатива, след като Илиян Мицански отпадна от групата заради травма.

За първи път в групата на столичани попадна Виктор Генев. Защитникът подписа със "сините" в сряда.

На лагер заминаха 19 човека, като почти сигурно за мача ще отпадне един бранител - някой измежду чужденците Симон Сандберг и Сърджан Лукин. След слабото си представяне срещу Царско село Мики Орачев бе зачеркнат от Люпко Петрович. Всъщност единственият младок в групата е Божидар Краев.

Най-вероятно на резервната скамейка ще остане Хеан Деса. Перуанецът се включи от пейката в двубоя за купата и вкара дебютния си гол за "сините".

Треньорът на Локомотив (Горна Оряховица) Ангел Червенков ще преследва първа победа в шампионата днес. Ако не я постигне, ще му се наложи да освободи поста - главен фаворит да оглави горнооряховчани е Петър Хубчев. "Железничарите" са в черна серия и логично са на последно място в подреждането само с актив от две точки. Те имат четири поредни загуби в първенството при голова разлика - 0-9 (в пет от седемте си шампионатни мача нямат отбелязан гол). Овен това отпаднаха от втородивизионния Оборище за Купата на България - пак не успяха да поразят противниковата мрежа - 0:2.

В опит да сложи край на тази негативна поредица Червенков ще извади почти нов състав, в който титуляри ще са четирите последни попълнения на тима - Цветан Генков, Матиас Курьор, Рахави Кифуети и Игор Джоман. Първите двама ще си партнират в атака, Кифуети ще напада по фланга, а Джоман трябва да заздрави центъра на халфовата линия. Рокада ще има и на вратата на "железничарите". Очаква се под рамката да застане бившият вратар на Левски Стефано Кунчев, а не Николай Банков.

Днешният сблъсък на "Лаута" обещава да е интригуващ, макар че се срещат първият срещу последния. Залогът и за двата отбора е достатъчно голям, за да преследват те докрай трите точки в Пловдив - еднакво важни са им.

Автор на превюто: "Тема Спорт"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички