"Левски" ще дочака финалния подпис от "Газпром"


"Левски" ще дочака финалния подпис от "Газпром"

1426 2

Нова светлина в тунела относно генерален голям спонсор видяха на "Герена" вчера. "Газпром" очаква началото на строителството на "Южен поток" в началото на декември, със закъснение от един месец. Това съобщи Владимир Марков, член на Управителния съвет на "Газпром" и ръководител на отдела за работа с органите на властта, цитиран от агенция ТАСС и БГНЕС.

Това означава, че "сините" вероятно ще дочакат последния подпис от енергийния гигант, пише "Тема Спорт". Преговорите, които се проточват вече две години, трябва да завършат около Нова година. В началото на ноември "Газпром" съобщи, че морският участък на Южен поток" е във висока степен на готовност за начало на строителството. Завършен е етапът на технологично проектиране.

Преди парламентарните изобори босът на "Левски" Тодор Батков намекна, че и за страната ни, и за "Левски" е много важно този проект да стартира. Немаловажна подробност извън генералното строителство е, че проектът в България се консултира юридически от адвокатската кантора "Батков, Стоев, Ботев и Ко". Това означава и приходи за шефа на "сините" извън контракта между "Газпром" и "Левски".

Планът на "сините" включва освен сума от около 3 милиона евро на година и още около милион за името на спортния комплекс на "Герена". След като сектор "А" бъде построен, стадионът ще си остане "Георги Аспарухов", но целият парк ще съдуржа "Газпром" в името. Тези параметри бяха уточнени на среща между Батков и Иво Тонев в централата на компанията лично с президента Алексей Милер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички