Левски се замозакла в зрелище срещу Етър на "Герена"


Левски се замозакла в зрелище срещу Етър на "Герена"
Снимка: Оф. сайт на Левски

5220 0

Левски и Етър спретнаха зрелището на 25-ия кръг на Първа лига. Двата тима завършиха 1:1 във вълнуващ, драматичен мач, в който точката зарадва гостите и огорчи домакините. "Сините" допуснаха съперникът да им поведе след грешка на вратаря Николай Кръстев в 61', от която се възползва Велко Батрович. Резервата Серджиу Буш изравни в 72', а в последната минута на добавеното време столичани получиха правото да изпълнят дузпа. Филипе Нашименто обаче пропусна от бялата точка.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Интересни решения относно състава е взел треньорът на домакините Делио Роси. Той е оставил на пейката халфа Роман Прохазка, а Давид Яблонски изведе отбора с капитанската лента.

Още във втората минута Паулиньо имаше възможност да открие резултата в полза на "сините", но стражът на Етър му отмъкна топката току пред крака пред голлинията. Нова добра възможност за столичани бе предотвратена със спасяване на Христо Иванов в следващата минута.

В 14' португалска комбинация за малко не доведе до красив гол за Левски. Афонсо Фигейредо проби отляво и центрира към Филипе Нашименто, който опита със странична ножица да намери вратата на Етър, но стреля над целта.  

В 23' Ривалдиньо бе изведен добре и обстреля вратата на Иванов, но страничният рефер свири засада. Такава нямаше, но ударът на бразилеца така или иначе беше париран. В 27' пък Етър проведе добра атака, която можеше да бъде финализирана с попадение на Бадара. Той стреля от непосредствена близост, Николай Кръстев изби топката, но реферът вече бе вдигнал флага си за засада. 

Изтича 30-ата минута на мача, а феновете на "Герена" няма от какво да са недоволни. Левски държи по-често топката и се опитва да създава положения. Гостите от Велико Търново пък разчитат на контраатаки. В 32' "сините" пропиляха още едно добро положение, след като подаване към Нашименто бе отклонено от целта и топката мина встрани от вратата. В 37-ата минута централният нападател на Етър Бадара можеше да разплаче "сините" на техния стадион, след като отправи опасен изстрел с глава. Той обаче нацели напречната греда и след като топката отскочи, бе изчистена от защитник на Левски. 

До края Левски се отчете с два неточни изстрела от дистанция и предотвратено центриране на Паулиньо пред вратата на Иванов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Делио Роси прекрати почивката, която бе дал на Роман Прохазка в този мач и го включи в игра след полувремето на мястото на незабележимия Кабрал. В 52' именно той можеше да изведе "сините" напред в резултата със силен удар от дистанция, но Христо Иванов реагира добре и спаси. В 57' италианският треньор извади Ривалдиньо за сметка на Серджиу Буш. 

Етър поведе изненадващо в 61', след като се възползва от груба грешка на вратаря Николай Кръстев. Футболист на Етър стреля от дясно , Кръстев уж улови топката, но я изпусна и притичалият Батрович мушна топката в опразнената врата - 0:1. Младият вратар бе сразен от грешката, която допусна, а Делио Роси не губи време и прибягна до трета смяна. Габриел Обертан зае мястото на Хали Тиам в опит да поправи стореното.

Влизането на двамата офанзивни футболисти раздвижи атаката на домакините, но голът не идваше. В 66' Серджиу Буш стреля над вратата на Етър, а 3 минути по-късно, след статично положение топката се отклони от гърба на Холмар и пак прелетя над напречната греда. В 72' Левски организира бърза атака, Прохазка намери Паулиньо на фланга, той центрира към Буш, който овладя, обърна се и стреля, но Иванов изби. Топката обаче отново стигна до Буш и този път румънецът не сгреши - 1:1. 

В 77' домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар заради нарушение срещу Паулиньо. Христо Иванов обаче внимаваше и боксира, предотвратявайки опасността.

Последният четвърт час от мача премина почти изцяло в половината на Етър, но търновци не се предадоха. В последната минута на добавеното време Георги Пашов фаулира Паулиньо в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Изненадващо за всички Филипе Нашименто не успя да реализира, въпреки че вратарят на Етър не помръдна. 

В класирането Левски събра 50 точки и е непоклатим на третото място, но е на 10 точки зад втория ЦСКА. Етър е предпоследен с 21 точки.

ПРЕДИ МАЧА:

"Сините" ще направят опит да продължат възходящата линия, в която влезе отборът с победата над Черно море в предишния кръг, макар и с 10 души на терена.

Момчетата на Делио Роси ще опитат и да продължат страхотната си серия у дома, където цял сезон нямат допуснато попадение.

Гостите от Велико Търново пък търсят първа победа под ръководството на Красимир Балъков. През пролетта "виолетовите" записаха 2 равенства у дома и 2 загуби навън.

Стартови състави:

Левски: 24. Кръстев, 25. Фигейредо, 28. Яблонски, 5. Холмар, 14. Тиам, 6. Найденов, 13. Гомес, 7. Паулиньо, 20. Нашименто, 26. Кабрал, 10. Ривалдиньо

Етър: 29. Иванов, 21. Василев, 6. Пашов, 5. Сърмов, 16. Гълъбов, 8. Руменов, 22. Атанасов, 17. Ивайлов, 70. Батрович, 89. Бадара, 73. Стоянов
24. Кръстев, 25. Фигейредо, 28. Яблонски, 5. Холмар, 14. Тиам, 6. Найденов, 13. Гомес, 7. Паулиньо, 20. Нашименто, 26. Кабрал, 10. РивалдиньоЕтър:
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички