Левски се развихри срещу отчайващ Арда и откри пролетта на "Герена" с голово шоу (ВИДЕО)


Левски се развихри срещу отчайващ Арда и откри пролетта на "Герена" с голово шоу (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3915 0

Левски записа втори пореден успех след подновяването на сезон 2023/24 в родния елит. "Сините" се наложиха с 4:0 над Арда в първия си мач на "Герена" през футболната пролет у нас. В герои за възпитаниците на Николай Костов се превърнаха четиримата различни голмайстори - Марин Петков, Патрик-Габриел Галчев, Джевад Ел Джемили и Фабио Лима.

Левски откри пролетта с бой на "Герена"

Първият гол падна в осмата минута и бе дело на Марин Петков. 20-годишният нападател на "сините" се разписа в своя мач №100 за родния гранд. Второто попадение бе дело на друг юноша - Патрик-Габриел Галчев, който се разписа в 33' след перфектно изпълнен пряк свободен удар. Финалното попадение бе дело на новото попъление Фабио Лима в 50-ата минута.

Арда също имаше своите шансове - повечето от които дойдоха през първата част, но страхотни спасявания на Пламен Андреев ги опропастиха. Крахът за кърджалии дойде в 53', когато те останаха с човек по-малко, след като Милен Стоев влезе неразчетено в краката на противников футболист и получи директен червен картон.

С победата Левски се настанява в топ 4 и вече е с 41 точки - само на 4 зад третия ЦСКА. Следващия мач на "сините" ще е гостуване на Хебър в Пазарджик на 4 март (понеделник). Арда пък продължава да е осми с 31 пункта, като му предстои гостуване в Купата на България в четвъртфиналната фаза.

Разой на Левски - Арда

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят стартира чудесно за "сините". В 8' Фабио Лима проби на фланга и навлезе сериозно в противниковата половина. Бразилецът опита удар от малък ъгъл, но той бе отразен от Господинов. Само минута по-късно кълбото се озова в Марин Петков, който от границата на наказателното поле реализира с плътен удар по земя.

В 17-ата минута Арда можеше да изравни, след като Борис Тютюков бе изведен сам срещу вратаря, а защитата на Левски не се ориентира добре, като футболистът на гостите стреля, но видя как Пламен Адреев блесна с чудесна намеса.

Левски удвои преднината си в 12 минути преди почивката, когато "сините" получиха правото да изпълнят пряк свободен на около 25 метра спрямо голлинията на Арда. Патрик-Габриел Галчев се нае с изпълнението, стреля техничко в долния десен ъгъл на врата и с помощта на десния страничен стълб топката влезе в мрежата.

Още преди почивката Левски оформи класиката. Фабио Лима проби отдясно, навлезе към наказателното поле и с много прецизен удар с левия крак разпечата Господинов за трети път - 3:0.

ВИЖТЕ СТРАХОТНОТО ПОПАДЕНИЕ НА ФАБИО ЛИМА (ВИДЕО)

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Сините" стартираха страхотно втората част - с гол. В 50-ата минута Фабио Лима комбинира с Рикардиньо, който изведе Джавад ел Джемили. Халфът на Левски насочи с първото си докосване топката в долния ляв ъгъл на вратата, за да покачи аванса на своя тим на 4:0. Само 2 минути по-късно кърджалии останаха с човек по-малко, след като Милен Стоев влезе неразчетено в краката на противников футболист.

Рикардиньо имаше шанс за гол в 62-ата минута и шутира от близко разстояние, но Анатолий Господинов показа добър рефлекс и отрази. Джавад ел Джемили проби отляво, навлезе в наказателното поле и стреля от малък ъгъл в 67-ата минута. Стражът на Арда обаче успя да отрази.

Асими Фадига бе изведен зад гърба на отбраната на Арда в 84-ата минута, но Анатолий Господинов успя да навреме да скъси ъгъла и блокира изстрела на футболиста на Левски.

СЪСТАВИ

Левски: 1. Пламен Андреев, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами, 7. Фабио Лима, 8. Карлос Охене, 9. Рикардиньо, 10. Асен Митков, 11. Джавад Ел Джемили, 22. Патрик-Габриел Галчев, 50. Кристиан Димитров, 88. Марин Петков

*Карлос Охене прави официалния си дебют КАТО ТИТУЛЯР за Левски!

Арда: 1. Анатолий Господинов, 4. Милен Стоев, 6. Пламен Крачунов, 11. Борис Тютюков, 12. Принц Ебенезер, 18. Джелал Хюсеинов, 19. Тонислав Йорданов, 26. Ел Мами Тетах, 77. Илия Юруков, 80. Лъчезар Котев, 99. Станислав Иванов

ПРЕДИ МАЧА

Преди първия съдийски сигнал Левски се намира на петата позиция с актив от 38 точки. Момчетата на Николай Костов откриха новия полусезон с трудна победа с 2:1 като гост на Пирин и то с човек по-малко.

От другата страна, стоят гостите от Арда. Тимът е на осмото място с 31 пункта на сметката си. Възпитаниците на Александър Тунчев подновиха кампанията със загуба с 1:2 у дома от Локомотив Пловдив.

Двата тима се изправиха един срещу друг на първи ноември в Кърджали. Срещата не предложи кой знае какво и завърши при резултат 0:0. Арда ще направи и опит да победи Левски на "Герена" за пръв път от 2021 година насам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички