"Левски" се разделя с Диаби и Китамбала


"Левски" се разделя с Диаби и Китамбала

915 0

"Левски" ще разтрогне днес с французите Умар Диаби и Линел Китамбала, пише „Тема спорт“.

Треньорският щаб на „сините“ възлагаше много надежди на двамата, но през есенния полусезон те така и не оправдаха гласуваното им доверие. Диаби пристигна на „Герена" преди старта на кампанията, след като разтрогна договора си със словашкия Кошице. В първите 4 кръга обаче „сините“ не успяха да картотекират тарана. След дебюта си той така и не влезе в ритъм. Изигра 9 мача в „А“ група, в които реализира едва едно попадение.

Линел Китамбала пък пристигна на "Герена", след като мачовете бяха стартирали. Той се приспособи трудно, тъй като бе изостанал с подготовката. След това получи и контузия, която съвсем го извади от ритъм.

Китамбала така и не успя да отбележи гол за „сините“ - в 7 мача в „А“ група и в два за Купата на България. Китамбала бе най-скъпо платения играч на "Левски" през есента, заплатата на Диаби също не бе малка. С освобождаването им „сините“ ще отворят място и в бюджета за месечни възнаграждения. От "Герена" вече обявиха, че той ще бъде увеличен, за да може взетите през зимата да получават повече от поставения през лятото таван от 6500 евро.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички