"Левски" се цели в по-голям бюджет от ЦСКА за новия сезон


"Левски" се цели в по-голям бюджет от ЦСКА за новия сезон

1222 0

Ръководството на Левски ще се опита да осигури бюджет от 5 милиона лева за следващия сезон. В момента "сините" усилено работят по натрупване на капитал за кампанията 2015/16.

С осигуряване на голяма част от средствата се е заел председателят на Управителния съвет на клуба Иво Тонев. В последните дни именно той е най-активен от отговорните фактори на "Герена". И благодарение на него футболистите получиха по две заплати - първите им за 2015 година. До месец те ще си получат и останалите две възнаграждения.

Тонев вече нееднократно обяви, че Левски трябва да спазва строга финансова дисциплина - да харчи колкото може да си позволи и успоредно с това да чисти дълговете си. Шефът на УС обяви, че в момента води преговори с три фирми, които имат желание да спонсорират "сините". Същото важи и за компания, която и в момента си партнира с клуба, пише "Тема спорт".

На "Герена" все по-упорито се говори, че една от най-големите компании, които развиват бизнес у нас, може да удари сериозно рамо на тима. Водят се преговори и със световноизвестната американска фирма за хранителни добавки Herbalife. В никакъв случай обаче разговорите няма да бъда финализирани преди финала за Купата на България на 30 май. Причината е, че при успех над Черно море и спечелване на трофея "сините" ще си гарантират участие в евротурнирите. Това пък би им донесло по-големи приходи при подписване на спонсорски договори.

Въпреки намерението на ръководството на клуба да гарантира бюджет от 5 милиона лева това ще доведе до ограничения във фонд "Работна заплата". Именно той е и най-големият разход на Левски. В момента първият отбор и спортно-техническият щаб "гълтат" по 250 хиляди на месец. Тази сума обаче ще трябва да бъде редуцирана.

И вечният съперник ЦСКА обяви драстично намаляване на бюджета и планува да се вмести в рамките на 4 милиона през следващата кампания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички