Левски с три от три при Петър Хубчев, Алар блесна с красив гол в дебюта си


Левски с три от три при Петър Хубчев, Алар блесна с красив гол в дебюта си
Снимка: https://www.mfkruzomberok.sk

12781 0

Отборът на Левски записа втора победа над словашкия Ружомберок и общо трета под ръководството на Петър Хубчев. "Сините" продължават да впечатляват под ръководството на бившия национален селекционер, като днес надиграха с 2:0 Ружомберок и след победа с 2:0 в първата среща, столичани продължават към втория предварителен кръг на Лига Европа.

Към момента тимът има три победи от три официални мача начело с Хубчев, след като в първия кръг на efbet Лига се наложиха с 4:1 като гост над Дунав Русе.

Първото попадение днес вкара Давиде Мариани през първата част, но 26-кратните шампиони на България могат да съжаляват, че не вкараха още голове във вратата на словаците, след като през второто полувреме изпуснаха няколко 100%-ви положения пред противниковата врата. Все пак те стигнаха и до втори гол в добавеното време, който бе дело на новото попълнение Дени Алар. Играчът на Рапид Виена, който е под наем на Герена, се разписа с красив удар от воле.

След 10' спокоен футбол на "Георги Аспарухов", Ружомберок бе първият тим, който стигна до опасност. Централният нападател Ян Герец си освободи място за стрелба, но ъгълът се стесни и Милан Миятович спокойно улови.

Веднага след това действията се пренесоха пред вратата на словаците, където Давиде Мариани изведе отлично Станислав Иванов в наказателното поле. Атакуващият играч опита да върне към малкото наказателно поле към Станислав Костов, но топката бе изчистена. Последваха два корнера за "сините", но без опасност за Крайчирик.

След изпълнение на тъч в 28' Ружомберок стигна до нова ситуация пред Миятович, като този път Андрезли нанесе удар по земя, който премина в страни от целта.

След 33' игра "сините" излезнаха напред в резултата. Костов отлично изведе Иванов в наказателното поле сам срещу вратаря, но Крайчирик успешно изби от крака младия талант на Левски. Топката обаче застана на пътя на Мариани, който мощно я прати в мрежата на съперника - 1:0.

В началото на втората част играта се изостри, като Райнов и Андрезли набързо си изкараха по един жълт картон. Този на българина бе меко казано пресилен, докато играчът на Ружомберок удари без топка Живко Миланов, за което бе декориран.

10' след подновяването на играта капитанът на "сините" изпусна Андрезли, който напредна и отправи удар в близкия ъгъл на Миятович, но топката премина на около метър в страни от целта.

В 63' Паулиньо можеше да успокои всички в Левски с втори гол във вратата на Ружомберок, след като получи чудесен пас от Мариани, но ударът на бразилеца се спря в тяло на съперник.

Появилият се като резерва Здравко Димитров на два пъти бе близко до попадение. Първо в 71' бившият играч на Септември се освободи добре и илезе сам срещу Крайчерик, но стражът спаси. Сходно положение имаше и 4' по-късно, като отново вратарят опази своя тим.

Между двете положения дойде такова и за гостите. Хашек отлично пусна пас към Герец, който като по чудо не уцели вратата, за да изравни.

В добавеното време на срещата се разписа и дебютантът за Левски Дени Алар. Той нанесе топовен удар от воле след центриране от Хали Тиам, а Крайчерик нямаше как да реагира.

Преди мача

За Петър Хубчев и момчетата му остава  да довършат започнатото и да затвърдят хубавите впечатления от началото на сезона. На старта на efbet Лига столичани победиха 4:1 Дунав в Русе. За съжаление на "сините" обаче те няма да могат да разчитат на своите фенове заради наказание, което изтърпява клубът, наложено от УЕФА.

Първоначално бе обявено, че ще има видеостена пред сектор А на "Герена", но след това от клуба промениха решението си. Причината е, че след първата среща има ново повдигнато обвинение към клуба от УЕФА и рискът за ново наказание е прекалено голям.

Очаква се Петър Хубчев да не прави големи промени около стартовия състав и да започне с този от Словакия. Новината от вчера е, че австриецът Дени Алар за първи път намери място в разширената група. Въпросът е дали ще попадне сред 18-те.

До момента той не е участвал дори в контрола за тима. Причината е, че бившият нападател на Рапид Виена лекуваше контузия в прасеца. Шансовете да започне като титуляр са изключително малки, но той може да се появи на терена като резерва.  От Ружомберок едва ли са готови на някакви изненади около състава, като отново ще разчитат на здрава физическа битка. От клуба вече признаха, че предимството за тях е, че ще играят на празни трибуни, тъй като по принцип са свикнали да играят пред малко хора.

СЪСТАВИТЕ: 

Левски: Милан Миятович, Иван Горанов, Нуно Рейш, Янис Каргас, Живко Миланов (к), Хали Тиам, Мартин Райнов, Паулиньо, Станислав Иванов, Станислав Костов

Ружомберок: Иван Крайчирик, Александър Мойжиш, Ян Масло, Кристи Кьоше, Петер Гал-Андрезли, Борис Такач, Филип Тварджик, Ян Герец, Михал Йонец, Матей Чурма, Тихомир Костадинов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички