Левски с победа над Ботев за ЧРД на Николай Митов


Левски с победа над Ботев за ЧРД на Николай Митов
Снимка: БГНЕС

2389 0

Отборът на Левски победи Ботев Пловдив с 2:0 в мач от 25-ия кръг на Първа професионална лига. Точни за "сините" бяха Роман Прохазка и Бабатунде Адениджи.

С тази победа 26-кратните шампиони събраха в актива 51 точки и са втори в класирането, докато Ботев остава с 32 пункта на 7-мата позиция.

Още преди двата тима да излезнат на терена, двете агитки започнаха с грозните сцени, видя репортер на Sportlive.bg на стадион "Vivacom Arena Георги Аспарухов". Първо запалянковците на Ботев хвърлиха горяща факла в най-близкия сектор с привърженици на Левски. "Сините" фенове обаче не останаха по-назад и бързо върнаха "жеста" преди полицията да се намеси.

През първите 15 минути играчите на Николай Митов бяха по-дейните на терена, като непрестанно търсеха път към вратата на Иван Чворович, но без успех.

Гостите също показаха зъби, като първо Фернандо Виана, а след това и Крум Стоянов опитаха да засекат центриране на Тодор Неделев.

След още 60 секунди игра натискът на "сините" даде резултат. Веселин Минев центрира от ляво, топката прескочи Бабатунде Адениджи, но падна току пред Роман Прохазка, който с удар от въздуха от границата на наказателното поле по диагонала откри резултата - 1:0. Това бе пети гол на Прохазка срещу тима на Ботев от общо 17-те му с екипа на 26-кратните шампиони.

В 26' Ботев можеше да върне равенството след добра контраатака, но Стоянов стреля високо над вратата. В 29' "канарчетата" трябваше да направят принудителна смяна. Иван Чворович получи травма и бе заменен от Георги Георгиев, който е юноша на Левски.

В 38' отново Стоянов бе под светлината на прожекторите при поредната контраатака на гостите, но футболистът се забави с удара и топката му бе отнета от Мехди Бурабия.

Втората част започна равностойно, а в 55' Давид Яблонски можеше да се разпише за "сините" след центриране от свободен удар, но топката премина в страни от вратата.

В 62' Левски стигна до втори гол. След много опити за удар и още толкова рикошети, топката се озова в Аниете, който комбинира с Антон Огнянов, който намери свободния Бабатунде Адениджи и нападателят не сбърка от близо за 2:0.

Преди мача

В миналия кръг "сините" записаха поражение от Берое с 1:0, а "канарчетата" направиха равенство с Черно море. Преди предстоящия сблъсък в щаба на домакините, с изключение на вратаря Боян Йоргачевич, Николай Митов няма други кадрови проблеми, което отдавна не се е случвало.

При пловдивчани след наказание се завръща Серкан Юсеин. Под въпрос обаче са вратарят Иван Чворович и Крум Стоянов. Бранителят изпитваше болки в адукторите и все още не се знае дали Киров ще рискува с него.

Стартови състави:

Левски: Николай Кръстев, Роман Прохазка, Давид Яблонски, Сържан Лукин, Веселин Минев, Георги Костадинов, Мехди Бурабия, Антонио Аниете, Франсис Нар, Антон Огнянов, Бабатунде Адениджи

Ботев (Пд): Иван Чворович, Цветомир Панов, Виктор Генев, Радослав Терзиев, Лазар Марин, Меледже, Крум Стоянов, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Фернандо Виана

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички