Левски с нова ценна победа, "сините" останаха единствените непобедени в Първа лига


Левски с нова ценна победа, "сините" останаха единствените непобедени в Първа лига
Снимка: Официален сайт на Левски

6945 0

Отборът на Левски запази статута си на "непобеден" в Първа лига. Това се случи, след като "сините" се наложиха с минималното 1:0 над Берое. Срещата не "Георги Аспарухов" можеше да предложи още попадения, но двамата вратари се справиха отлично.

Единственият гол падна в началото на второто полувреме, когато Белмонт вкара след центриране на Цветкович.

С тази победа 26-кратните шампиони остават лидери и имат в актива си 19 точки след 7 изиграни мача. По-рано днес ЦСКА направи нова грешка в борбата за лидерската позиция, като стигна до равенство с Ботев в Пловдив. Берое пък допусна първа загуба в шампионата, но за момента запазва третата позиция.

Левски взе да поглежда все по-осезаемо към вратата на Берое. Първо в 11' Жерсон Кабрал стреля след тъч, но рикошет отклони топката от целта. Секунди по-късно и Белмонт пробва изстрел от дистанция, но право в ръцете на Душан Перниш.

18' след началото на срещата Мариани намери добре Кабрал в наказателното поле, но ударът на последния премина в страни от целта.

4' по-късно Берое също създаде добра възможност, като след удар на Цонев се стигна до корнер, при който Алкан стреля с глава и топката срещна дясната странична греда на вратата на Полачек. 

В 28' отново Мариани създаде опасност за домакините, като отправи мощен удар, но кълбото премина малко над напречната греда.

Втората част започна отлично за играчите на Славиша Стоянович. Цветкович напредна добре по фланга и центрира към дъгата на наказателното поле, от където Белмонт насочи топката добре и откри резутлата.

Уникална драма се разигра в последната минута от срещата, когато Цветкович центрира към Паулиньо, но Перниш игра с топката и тя се насочи към празната врата на гостите. Там Бандаловски изпревари Костов и изрита топката право в тялото на голаджията на Левски. Кълбото обаче излезе в аут.

Преди мача

Отборът на Левски продължава да е лидер в Първа лига. Играчите на Славиша Стоянович все още са без загуба в първенството, като до момента имат в актива си 16 точки след пет победи и едно равенство.

В същото време старозагорци са на третата позиция, като също нямат загуба, но са с три победи, три равенства и общо 12 пункта.

Състави: 

Левски: Полачек, Белаид, Горанов, Ейолфсон, Мариани, Буш, Белмонт, Цветкович, Тиам, Кабрал, Обертан

Берое: Перниш, Алкан, Цветков, Райнов, Камбуров, Цонев, Бандаловски, Василев, Хаджиев, Бригидо, Виана

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички