"Левски" с четвърта победа в Турция, новите нападатели записаха дебют


"Левски" с четвърта победа в Турция, новите нападатели записаха дебют
Снимка: Официален сайт "Левски"

1086 0

„Левски” изигра поредната си контрола в Турция, „сините”  победиха с 1:0 тима на Збройовка Бърно. Единственото попадение в двубоя отбеляза Георги Костадинов от дузпа. „Сините” бяха по-активният тим на терена, но пропуснаха възможностите си да победят с по-голяма разлика.

Като титуляр трябваше да започне Божидар Краев, но малко преди двубоя футболистът е получил контузия и на негово място започна Мики Орачев. В стартовия състав започна и младата надежда на „сините” Станислав Иванов, който води атаката на тима. Той вече има едно отбелязано попадение на подготвителния лагер.

В двубоя дебютираха и дваната нови напсдатели на тима Менголо и Венци Христов.

Първите минути на двубоя не бяха никак динамични. Чак в 10-та минута Нар стреля опасно, но стражът на Бърно успя да спаси. В 16-та минута Бърно успяха да организират хубава атака след грешка на Орачев.  Чехите обаче не успяха да се възползва, след като никой от играчите не може да засече топката от наказателното поле.

Джереми Де Нойер успя да  изпълни невероятен фаул, като топката мина покрай стената, но вратарят отново изби. До края на първото полувреме „сините” имаха няколко добри възможности, но така и не успяха да отбележат попадение.

Във второто полувреме отборът на столичани бе този, който доминираше повече. Георги Костадинов и Сърджан Лукин в рамките на 4 минути също пропуснаха възможността да се разпишат.

В 79-та минута реферът отсъди дузпа в полза на „сините”, след като едно от новите попълнение Менголо бе повален в наказателното поле. Георги Костадинов без грешка, успя да реализира дузпата. 4 минути по-късно  отново халфът пропусна да отбележи втори гол.

В последните минути Бърно изпълниха два опасни фаула, но и двата удара минаха покрай вратата.

Това бе пета проверка за столичани в Анталия, където записаха вече три победи и едно равенството. "Сините" надвиха с 2:0 казахстанския Тобол, 3:2 украинския Александия и 2:1 румънския Поли Тимишоара, а с румънския Виторул завършиха 0:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички