Левски продава спешно Божидар Краев


Левски продава спешно Божидар Краев
Снимка: БГНЕС

1770 0

Левски ще продаде Божидар Краев. До такова решение са стигнали началниците на "Герена". Причината е, че играчът става свободен агент на 1 януари 2018 година, когато ще може да премине в друг клуб без каквато и да е трансферна сума. След края на настоящия месец пък той ще може да води преговори с който и да е отбор.

Ръководството на Левски се надяваше, че ще може да убеди Краев да удължи контракта си. Това обаче не се случи, след като младокът поиска заплата от около 35 хиляди лева. Сините нямат възможност да задоволят финансовите му претенции и затова ще се опитат да трансферират 19-годишния футболист, пише "Тема спорт".

Ръководството на Левски вече е обсъдило ситуацията с Краев и неговия мениджър Джон Ингълс. Шотландецът е бивш защитник на сините. Всички заедно са стигнали до решение в края на месеца отново да се съберат и да разгледат офертите за играча. Ако има такава, която го задоволява, то Краев ще бъде продаден на момента. В клуба вече е пристигнало официално предложение за правата на Божидар, но надеждите на шефовете са да пристигнат още няколко реални оферти.

Младокът има добра визитка за възрастта си, но Левски няма да вземе за него парите, на които се е надявал. Причината за това е, че само след половин година играчът ще е безплатен. През изминалата кампания Божидар изигра общо 35 шампионатни мача, в които отбеляза 11 гола. Той бе и водещият реализатор на сините. Краев започна първенството като крило, но Люпко Петрович го преквалифицира във вътрешен халф. В някои от срещите той действаше и на позицията на плеймейкър. Николай Митов пък го пускаше най-често като централен нападател. В първия си мач на този пост юношата вкара 4 гола в мрежата на Локомотив Пловдив при победата на Левски с 5:0.

Така Краев стана най-младият играч в историята на Левски, реализирал толкова попадения в един двубой. Той дебютира за клуба на 19 юли 2014-а при шампионатното равенство срещу Локо Пд (1:1) на "Герена". Първите си голове за тима отбеляза на 23 септември същата година - при 7:1 над Спартак Варна за Купата на България се отчете с хеттрик. За сините има общо 92 мача, в които е реализирал 25 попадения. На 23 юни Божидар ще стане на 20 години.

Интересното е, че Левски не е осъществявал изходящ трансфер от началото на 2014 година. Тогава клубът продаде друг юноша - Антонио Вутов, на италианския Удинезе, а след това прати холандското крило Гари Родригес в испанския Елче.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички