Левски показа добро лице срещу Копер и записа втора победа в Хърватия


Левски показа добро лице срещу Копер и записа втора победа в Хърватия
Снимка: Оф. сайт на Левски

1141 0

Левски победи словенския Копер в третата си контрола на лагера в Хърватия. "Сините" се наложиха с 2:1 благодарение на голове на Найджъл Робърта в 16' и на Стивън Петков в 28'. Денис Церович вкара едно попадение за словенците в 54', а четвърт час по-рано съотборникът му Мула Хюсеинович получи директен червен картон след грубо влизане в краката на Патрик-Габриел Галчев.

Левски започна мача с добра игра и успя да поведе в 16-ата минута, когато Здравко Димитров сервира топката на Робърта и той се разписа от наказателното поле. След гола българският тим продължи да е по-активен в срещата и записа няколко добри удара към противниковата врата. В 23' пък новият вратар на "Герена" Звонимир Микулич се отличи с добра намеса след грешка на Ребин Сулака.

В 28' "сините" удвоиха аванса си - след чудесна комбинация Мохамед реши да я завърши, но бе спънат за дузпа. Реферът даде авантаж, топката попадна у Стивън Петков и той стреля отляво. След малък рикошет топката влезе в мрежата на Копер за 2:0.

През втората част българският тим свали оборотите и това позволи на словенците да се върнат в мача. В 53' Николай Кръстев не успя да се намеси добре при центриране от фаул - Митендорфер отигра с глава, стражът отби, но при добавката Церович успя да се разпише за 1:2. В последните минути на срещата своя дебют за първия тим на Левски направи 15-годишният Асен Митков. В предишните си 2 проверки столичани загубиха от Домжале и надвиха Подбескидзе. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички