"Левски" поиска оставката на БФС, нов конгрес и още...


"Левски" поиска оставката на БФС, нов конгрес и още...
Снимка: БГНЕС

1019 0

Ръководството на "Левски" поиска оставката на ръководството на Българския футболен съюз. Решението е взето по време на Управителния съвет на клуба, който се проведе днес.

"Ще подадем жалба до СТК, ако бъдат взети точки на Левски. Управителният съвет реши: ПФК Левски иска оставката на цялото ръководство на БФС и настоява за нов конгрес, като ръководствата на комисиите да се сменят. В новия Изпълком да няма собственици на клубове", коментира единият от собствениците на "синия" клуб Иво Тонев на пресконференция след УС.

"Преди започването на втория полусезон ще инициираме среща на собствениците на отбори в А група, както и на представители на БФС и на водещите спортни медии, на която всички да се гледаме в очите, да се разберем какво ще се случва в българския футбол от тук насетне", допълни Тонев.

Той уточни, че клубът не започва война срещу БФС, а търси промяна в интерес на българския футбол. "А не за Левски, Лудогорец, Ботев или който и да е клуб", уточни "синият" шеф.

"В БФС има хора и комисии, които са в тежки зависимости с клубове, трябва да се изчисти веднъж завинаги от тези неща", допълни Тонев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички