"Левски" подписа с най-евтиния си нападател


"Левски" подписа с най-евтиния си нападател

1345 0

"Левски" постигна договорка с най-евтиния си централен нападател в последните години. Според „Меридиан Мач" Умар Диаби, който подписа договор със „сините", ще им излезе едва 6000 евро на месец, колко е таванът на заплатите на "Герена".

По този показател пък Диаби е един от най-евтините чуждестранни централни нападатели на „Герена" в последните години. Изданието припомня, че бивши футболисти на тима като Жоан Карлош, Гара Дембеле, Сьорд Арс, Жоао Силва, Базил Де Карвальо и Лукаш Гикиевич са получавали в пъти по-сериозна заплата. Много от българите също взимаха по-солидно възнаграждение.

Голяма част от българите също взимаха по-солидно възнаграждение. Цветан Генков например получаваше 19 000 евро на месец от клуба, плюс още 3 000 лично от Иво Тонев. За капак той е имал и 100 000 евро транш от Тодор Батков, който така и не е взел.

Изключение са някои български играчи като Димитър Макриев, Валери Божинов и Валери Домовчийски, които се съгласиха да играят за "сините" за малко по-скромно възнаграждение.

В настоящата финансова ситуация Диаби си е истински удар за Левски. Въпрос на време е да се разбере дали ще бъде удар и в спортно-техниски план.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички