Левски подари победа на рожденика Божков в дебюта на Хубчев на "Герена"


Левски подари победа на рожденика Божков в дебюта на Хубчев на "Герена"
Снимка: Официален сайт на Левски

16458 0

Столичният гранд Левски записа първи успех на "Герена" през новия сезон. "Сините" надделяха с резултат 3:1 над отбора на Ботев (Пловдив) в мач от третия кръг на efbet Лига, а с основен принос за победата бе Давиде Мариани, който отбеляза два гола.

Столичният гранд Левски записа първи успех на "Герена" през новия сезон. "Сините" надделяха с резултат 3:1 над отбора на Ботев (Пловдив) в мач от третия кръг на efbet Лига.
Двубоят започна по чудесен начин за домакините, които откриха резултата още в 10-ата минута, благодарение на Давиде Мариани. В самия край на полувремето обаче Ботев успя да изравни след попадение на Еберт Кардосо.
През втората част "сините" отново натиснаха своя опонент и закономерно стигнаха до второ попадение, а то отново бе дело на Давиде Мариани, който се разписа от пряк свободен удар в 51-вата минута.Столичният гранд Левски записа първи успех на "Герена" през новия сезон. "Сините" надделяха с резултат 3:1 над отбора на Ботев (Пловдив) в мач от третия кръг на efbet Лига.

Двубоят започна по чудесен начин за домакините, които откриха резултата още в 10-ата минута, благодарение на Давиде Мариани. В самия край на полувремето обаче Ботев успя да изравни след попадение на Еберт Кардосо.

През втората част "сините" отново натиснаха своя опонент и закономерно стигнаха до второ попадение, а то отново бе дело на Давиде Мариани, който се разписа от пряк свободен удар в 51-вата минута.

Десет минути преди изтичането на редовното време Иван Горанов "подпечата" победата на своя отбор, оформяйки крайното 3:1. Така Петър Хубчев дебютира на "Герена" с победа, която се оказа и отличен подарък за рожденика в днешния ден Васил Божков. Триумфът на "сините" бе изгледан от трибуните и от Наско Сираков, Павел Колев, както и бившият нападател на тима Валери Божинов.

По този начин Левски временно оглави класирането в Първа лига с актив от седем точки, след като записа победа и равенство в първите си два мача. Голямото изпитание за "сините" идва в четвъртък, когато отборът ще трябва да сътвори чудо, за да възстанови пасива си от първия мач срещу АЕК Ларнака в Лига Европа, загубен с 0:3.

Ботев от своя страна допусна първа загуба от началото на сезона, оставайки с актив от четири точки след три изиграни срещи. В следващия кръг пловдивчани гостуват във Велико Търново на отбора на Етър, докато Левски посреща Царско село.

Първо полувреме

В 6-ата минута на двубоя Живко Миланов проби по левия фланг за тима на Левски, след което отправи прецизно центриране към Станислав Иванов. Нападателят отскочи високо и отправи удар с глава, но топката премина над вратата.

Четири минути по-късно натискът на Левски даде резултат. Ботев не успя да отнеме топката успешно в близост до своето наказателно поле, а от това се възползва Давиде Мариани. Футболистът с номер 8 овладя топката и не се подвоуми дали да стреля от дистанция, изпращайки топката в мрежата на Георги Аргилашки с мощен изстрел - 1:0.

Ботев можеше да отвърне на удара още в следващата си атака по посока на вратата на "сините". Тайлон проби по левия фланг, елиминирайки защитата на Левски и излезе очи в очи срещу Милан Миятович. Ударът на Тайлон обаче не бе достатъчно прецизен и топката прелетя над вратата.

В следващите минути Левски продължи да натиска в търсене на второ попадение. Паулиньо се отличи с два удара от далечно разстояние, но и двата пъти изстрелите на играча се оказаха неточни. 

В 34-ата минута гостите от Пловдив получиха отлична възможност да изравнят резултата. Еберт Кардосо проби по левия фланг и успя да центрира остро в малкото наказателно поле на "сините", но Тайлон не успя да засече подаването на своя съотборник, макар вратата пред него да бе опразнена.

Малко по-късно Левски отново бе близо до гол, и отново след удар от дистанция. Голмайсторът на "сините" Давиде Мариани успя да си освободи пространство, след което отправи красив изстрел от далечно разстояние, но топката премина на сантиметри от горния стълб на вратата, пазена от Георги Аргилашки.

В самия край на първата част Ботев успя да изравни резултата. Активните действия в мача на Еберт Кардосо по левия фланг дадоха резултат, а крайният бранител отбеляза така ценното попадение за своя отбор. До него се стигна, след като Тайлон успя добре да гардира топката на границата на наказателното поле, след което Еберт отправи мощен удар, който се оказа неспасяем за Миятович - 1:1.

Второ полувреме

Втората начин започна по най-добрия начин за домакините - с гол. Левски получи право да изпълни пряк свободен удар в непосредствена близост до наказателното поле на Ботев, а с отговорността се нагърби Давиде Мариани. Играчът на "сините" не вложи сила, но бе изключително прецизен при изпълнението и отново изведе отбора си напред в резултата - 2:1. 

В следващите минути, вдъхновени от попадението, Левски се оказа близо и до трето попадение. При една от ситуациите Станислав Иванов остана очи в очи с вратаря на Ботев, но ударът му бе избит в ъглов удар от Аргилашки.

Малко по-късно отново Станислав Иванов бе близо до попадение за "сините". След грешка в отбраната на Ботев, Иванов пак се озова сам срещу Аргилашки, но вратарят на пловдивчани за пореден път отказа нападателя на Левски. Секунди по-късно Аргилашки трябваше да спасява и тежък удар от лявата му страна, като отново се справи по великолепен начин.

В средата на второто полувреме влезлият като резерва Марко Перван бе изключително близо до изравняването на резултата. Перван се озова в наказателното поле между защитата на "сините", откъдето отправи удар, но топката премине на сантиметри от страничния стълб на Миятович.

Няколко минути по-късно Станислав Костов можеше да вкара така ценния трети гол за тима на Левски. След центриране на Давиде Мариани и разбъркване в наказателното поле на Ботев, топката се озова в краката на Костов, който отправи мощен удар, но топката попадна в страничния стълб и се върна обратно на терена, след което бе изчистена.

Десетина минути преди изтичането на редовното време Левски най-после успя да затвори мача с трето попадение. За този гол "сините" се нуждаеха от Иван Горанов, който след взаимодействие със свои съотборници, отправи слаб, но много прецизен удар с външен фалц по посока на вратата на Ботев, а това се оказа достатъчно, за да бъде преодолян Аргилашки за трети път в мача - 3:1. 

Преди двубоя:

Отборът на Левски ще търси втора победа от началото на сезона в Първа лига, а съперник на "сините" е финалистът от Купата на България Ботев. Двата отбора влизат в мача с еднакъв брой точки - 4, след като взеха по една победа, но и допуснаха по едно равенство. "Сините" имат един гол по-добра голова разлика.

Този мач на практика ще бъде дебют за Петър Хубчев пред публиката на "Герена", след като програмата и наказанието в евротурнирите "отложиха" първия двубой на Хубчев на митичния стадион.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Станислав Иванов, Паулиньо, Давиде Мариани, Дени Алар

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): Георги Аргилашки, Еберт Кардосо, Димитър Пиргов, Кристиян Димитров, Филип Филипов, Лъчезар Балтанов, Филип ван Арнхем, Александър Тонев, Тодор Неделев, Кристиан Добрев, Тайлон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички