Левски опита, но не успя да се справи с шампиона Лудогорец


Левски опита, но не успя да се справи с шампиона Лудогорец
Снимка: Официален сайт на Левски - levski.bg

3193 0

Отборът на Лудогорец постигна победа с 3:1 като гост на Левски в мач от 33-я кръг на родната Първа професионална лига.

Срещата на стадион "Vivacom Arena Георги Аспарухов" бе истинско зрелище за феновете, като освен четирите гола, те станаха свидетели и на три греди.

"Сините" започнаха по-силно мача, но между 21' и 23' шампионите вкараха два гола чрез Марселиньо и Вандерсон. Яблонски върна надеждите на своя тим с попадение преди почивката, но Вандерсон с втория си гол в мача сложи край на спора. 

По този начин "орлите" събраха 79 точки, докато 26-кратните шампиони вече изостават с 3 от втория ЦСКА, който има и мач по-малко.

В първите 10' двата тима показаха агресивна игра, като първо Левски притисна опонента си в половината му, като момчетата на Николай Митов стигнаха и до добро положение, след центриране на Мехди Бурабия от свободен удар, но до точен удар не се стигна.

В 9' и шампионите имаха своят шанс след центриране от фаул на Вандерсон, но защитата в синьо успя да предотврати опасността.

След 10' 26-кратните шампиони продължиха с по-добрата игра и като по чудо не откриха резултата. Франсис Нар получи добре от ляво пред наказателното поле, като атакуващият футболист се освободи добре и стреля, но топката срещна страничната греда на Ренан.

В 21' обаче гостите излезнаха напред в резултата. Марселиньо пресече пас на Пиргов, напредна няколко метра и шутира от далече, като Кръстев не успя да се намеси - 0:1.

След по-малко от 120 секунди "зелените" удвоиха аванса си. Кафу и Кешерю комбинираха добре в наказателното поле. Ударът на бразилецът бе блокиран, а Вандерсон се ориентира най-добре, стреля, топката срещна тялото на Бурабия и влетя в мрежата на Левски - 0:2.

15' преди края на първата част централният бранител на домакините Яблонски намали, след като Натанаел го изпусна при центриране, а защитникът нямаше проблем с глава да вкара за 1:2.

Клаудио Кешеру изпусна да върне актива на тима си от два гола, след като топката се озова в краката му след шут на Марселиньо. Кръстев обаче показа страхотен рефлекс в 33' и опази вратата си от трети гол.

Секунди преди края на първата част Сашо Александров и Мехди Бурабия задружно фаулираха Кафу, като при опита си да прескочи падналият фуболист в зелено, крайният бранител на Левски закачи с бутоните нападателя на противника и му отвори аркада над веждата. Лекарският екип на шампионите се намеси моментално, като и това бе всичко за първата част.

В началото на втората част се видя, че шампионите ще разчитат на контра атаки и оставиха Левски да владее повече топката. Това доведе до добро положение за "сините" 10' след подновяването на играта, като младият Ивайло Найденов се оказа на стрелкова позиция от границата на наказателното полен, но Ренан показа добър рефлекс и изби кълбото в корнер.

В 61' Бабатунде Адениджи опита много красиов да прехвърли Ренан, но кълбото кацна на напречната греда, след което бе избито в корнер. При последвалото центриране Краев шутира от около 15 метра и топката отново се отби от гредата, а Яблонски не успя да направи добавка и да изравни резултата.

20' преди края на мача Вандерсон вкара и втория си гол в мача, след като нахлу в наказателното поле и направи безпомощен Кръстев - 1:3.

Преди мача

"Сините" ще се опитат да постигнат победа №5 над разградчани, както и да се върнат в битката за второто място, след като бяха изместени от ЦСКА-София след миналия кръг. 

За днешната среща Николай Митов отново има кадрови проблеми. Капитаните Веселин Минев (контузен) и Роман Прохазка (наказан) са аут, Амаду Сукуна не успя да се възстанови от травма. Извън групата отново останаха Аниете Сърджан Лукин, Георги Костадинов и Джереми де Ноойер, които са сигурни напускащи след края на сезона.

Георги Дерменджиев също има известни проблеми, което ще наложи Лукас Саша да започне като десен защитник, а отляво ще действа Александър Василев.

Състави:

Левски: Николай Кръстев, Сашо Александров, Александър Александров, Давид Яблонски, Антон Огнянов, Димитър Пиргов, Мехди Бурабия, Ивайло Найденов, Бабатунде Адениджи, Божидар Краев, Франсис Нар

Лудогорец: Ренан, Лукас Саша, Хосе Луис Паломино, Игор Пластун, Натанел Пимиента, Светослав Дяков, Густаво Кампаняро, Марселиньо, Вандерсон, Джонатан Кафу, Клаудиу Кешерю

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички