"Левски" не е получил споразумение заради исканите оставки на БФС, смята Баждеков


"Левски" не е получил споразумение заради исканите оставки на БФС, смята Баждеков

713 0

Изпълнителният директор на "Левски" Константин Баждеков заяви, че футболният съюз е отказал да даде арбитражно споразумение на тима за Лозана заради поисканите оставки в централата от сините. Въпреки това от "Герена" ще се жалват пред КАС в Швейцария по повод решението на СТК да анулира резултатите на извадения от "А" група Литекс.

"Пускаме жалба, защото считаме, че сме прави и имаме основание да предприемем тези стъпки. Сигурно има връзка с поисканите от нас оставки в БфС и отказа на централата за арбитражно споразумение. Ние сме изявили нашата позиция и не сме очаквали тя да се приеме с голяма радост от футболното ръководство. Но я казахме, а тя беше аргументирана и от Иво Тонев. Ние персонално нямаме претенции към хората, които са в БфС, но имаме претенции, че нещата в българския футбол трябва да се променят. Необходимо е вече да се вземат спешни мерки - фактите за такива са налице", посочи Баждеков пред bTV.

Заради отнетите точки "Левски" вече изостава на пет точки от Лудогорец. Столичани вече платиха такса за дело, а днес се очаква да внесат и документите си в Спортния арбитражен съд.

Баждеков допълни, че в началото на годината клубът е подновил един от спонсорските си договори, като новият контракт, който е с българска фирма, е бил сключен при подобрени за Левски условия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички