Левски не е платил за трансфера на Ейолфсон, предоговори сделката


Левски не е платил за трансфера на Ейолфсон, предоговори сделката
Снимка: Оф. сайт на Левски

954 0

Ръководството на Левски е направило постъпки да предоговори сделката по привличането на защитника Холмар Ейолфсон от Макаби Хайфа. "Сините" откупиха централния бранител от елитния израелски тим, след като през сезон 2017/18 той игра на "Герена" като преотстъпен.

Сайтът sportl.maariv.co.il твърди, че Макаби е трябвало да получи накуп половин милиона евро за правата на Ейолфсон според договора между двете страни, сключен през юни 2018-а. Това обаче явно не се е случило, защото в началото на тази година от Левски са отправили молба за предоговаряне на условията по сделката и по-точно на начина на плащане.

ЛЕВСКИ ПОСТАВИ 7-ЦИФРЕНА ЦЕНА НА ЕЙОЛФСОН

"Българите са поискали да се издължат по трансфера на три пъти и са получили утвърдителен отговор. Но, доколкото имаме информация, Макаби Хайфа е запазил 30 процента от евентуален бъдещ трансфер на играча", се казва в материала.

28-годишният Ейолфсон е основен играч на "сините". Той веднага се утвърди в титулярния състав след пристигането си на "Герена". През миналата кампания исландецът изигра общо 29 мача във всички турнири, в които отбеляза 1 гол. Със силните си изяви той си спечели място в националния отбор на страната си за Мондиал 2018. Защитникът обаче така и не се появи на терена в двубой от Световното първенство.

През лятото Левски го откупи от Макаби Хайфа. През есента той изигра 14 мача за тима във всички надпревари, вкара и два гола. Ейолфсон обаче получи тежка контузия в коляното по време на осминафинала за Купата на България срещу Черно море на "Тича", игран на 31 октомври 2018 г. Той скъса връзка и се наложи да бъде опериран. Интервенцията бе извършена от светилото в тази област испанеца Рамон Кугат.

Част от рехабилитацията на бранителя премина в Барселона. След това той се прибра в родината си. Очаква се възстановяването му да отнеме поне половин година. От Левски вече заявиха, че Ейолфсон надали ще се появи на терена до края на първенството.

Колко важен е Ейолфсон в проекта "Левски 2018/19" - вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички