"Левски" на поправителен преди мача на сезона


"Левски" на поправителен преди мача на сезона
Снимка: БГНЕС

1005 0

"Левски" посреща Черно море във втория кръг от плейофната фаза на "А" група. "Сините" са повече от демотивирани за мачовете във втората шестица и това си пролича ясно при равенството 1:1 с хасково. Срещу варненци обаче левскарите нямат право на грешка.

Тимът на Никола Спасов пък е пределно мотивиран да продължи израстването и да измести "Левски" от седмото място в "А" група. "Моряците" и "сините" ще играят днес с едно наум заради предстоящите първи мачове от полуфиналите за купата на България. Черно море играе с Локо (Пд), а Левски гостува на Лудогорец.

Старши треньорът на столичани Стойчо Стоев имаше притеснения около мотивацията на своите в дните преди двубоя. Наставникът обаче няма особен избор за състава и затова единадесеторката на "сините" е ясна. На вратата Стоев ще продължи да залага на Боян Йоргачевич, като промените в сравнение с предишния мач ще бъдат свързани с карето защитници пред него. Възстановените от контузиите си Веселин Минев и Аймен Белаид ще заемат местата съответно на Мики Орчев и Емил Нину, които играха срещу Хасково преди 2 седмици. Роман Прохазка и Борислав Стойчев пък са константите в защитата на "сините".

Капитанът Владимир Гаджев отново ще играе пред бранителите, а испанците Мигел Бедоя и Антонио Аниете ще са със свободни роли пред него. По крилата ще атакуват Божидар Краев и Либан Абди. Атаката ще бъде водена от Валери Домовчийски.

В Черно море Никола Спасов остави извън групата за двубоя Георги Божилов и Бекир Расим. Първият още не е в оптимална форма след контузията си, а на втория е дадена почивка след участието му в мача на младежкия национален отбор срещу Уелс (1:3). Наказан пък е Михаил Венков.

Спасов ще остави на пейката Себастиан Ернандес и Бакари, които ще са козовете му срещу Локо (Пд) за купата. Иначе наставникът на варненци ще заложи на вече традиционното за него 3-3-31. На вратата ще е Александър Чанович, а пред него в защита ще излязат Мамуту Кулибали, Кирил Котев и Стефан Станчев. В средата на терена ще са Марчин Буркхард, Тодор Паланков и Стенио дос Сантос. По крилата ще атакуват Симеон Райков и Иван Коконов. Петър Златинов ще е зад изнесения в атака Вилян Бижев.

Двубоят с Черно море е нов поправителен за "Левски" след резила с Хасково. "Сините" имат нужда и от допълнително самочувствие преди мача с Лудогорец, който може да осмисли или провали сезона им.

В Черно море също са насочили основните си усилия към купата, но нямат нищо против и да изместят "Левски" от седмото място в "А" група за престиж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички