Левски изпусна двуцифрен разгром в първия си мач за 2015 година


Левски изпусна двуцифрен разгром в първия си мач за 2015 година
Снимка: Иван Йочев

1932 0

"Левски" стартира контролите в предсезонната си подготовка по най-добрия възможен начин, след като в неофициалния си дебют Стойчо Стоев пусна в игра всичките си налични футболисти, а "сините" биха със 8:0 Вихрен в Сандански.

За 26-кратните шампиони блесна Валери Домовчийски, който наниза хеттрик, а освен него по един гол добавиха Луис Педро, Ради Цонев (и 2 асистенции), Божидар Краев (асистенция), Роман Прохазка (асистенция) и Бедоя. 

Единствените играчи на "сините", които днес не се включиха бяха Владимир Гаджев (предпазна мярка), Наджиб Аммари, Георги Сърмов и Веселин Минев. В игра се завърна Борислав Цонев, който над половин година лекуваше контузия в коляното.

Стойчо Стоев заложи на всичките си нови попълнения, като Йоргачевич почна на вратата, а Нину и Александров бяха част от защитния квартет заедно с Белаид и Мики Орачев.

Прохазка и Бедоя градяха атаките на "сините", а от квартета Аниете, Домовчийски, Краев и Луис Педро зависеше офанзивния облик на тима.

Иначе Стойчо Стоев развъртя всички свои футболисти, като Александров, Димов, Бедоя и Аниете дори се завърнаха на терена, въпреки че бяха сменени на почивката.

От самото начало момчетата на Стоев играха с висок интензитет и в първите 5 минути Домовчийски и Краев се отчетоха със сериозни пропуски. Все пак в 8' резултатът беше открит, като Домо реагира най-добре при разбъркване в наказателното поле и с плътен удар прати топката във вратата, с помощта на гредата.

Само две минути по-късно Мики Орачев, който почна отляво на отбраната, проби отлично и "качи" топката на главата на Домовчийски, който се разписа за втори път в срещата.

Последваха нови пропуски на играчите в син екип, а в 24' Бедоя пропусна да запише името си сред голмайсторите. В 29' обаче това стори Луис Педро, който се възползва от чудесен пас на Краев и реализира - 3:0 до почивкатa. 

Втората част почна с гол в 52' на Илия Димитров, който беше изведен чудесно от Роман Прохазка, а словакът сам отбеляза 3 минути по-късно. Вратарят на Вихрен отрази удар на Краев, а Цонев успя да върне с глава към Прохазка и той се разписа от близко разстояние.

В 60' падна отличен гол, дело на Радослав Цонев. Той се възползва от хитро прескачане на топката от страна на своя близнак и от границата на наказателното поле успя да разпечата Пангев - 6:0 за "сините".

С това играчите на "Левски" леко свалиха темпото, но до края падна още един красив гол. Аниете комбинира добре с Ради Цонев, който от своя страна сервира топката за Домовчийски, който оформи своя хеттрик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички