"Левски" излъга Локо (Пд) на "Герена" с първи гол на Бедоя за сезона


"Левски" излъга Локо (Пд) на "Герена" с първи гол на Бедоя за сезона

2452 0

"Левски" увеличи аванса си на върха в класирането на "А" група, след като днес надигра с минималното 1:0 намиращия се в подем тим на Локомотив (Пловдив).

"Сините" стигнаха до ценните 3 точки, след като единственото попадение падна 14 минути преди края. Автор на гола беше Мигел Бедоя, като това беше и първото му попадение за сезона.

"Смърфовете" бяха статични в нападение, като единствено в началото на мача имаха възможност да открият резултата, но тогава Йоргачевич спаси. Оттам насетне на "Герена" доминираха "сините", чиито безкрайни центрирания все пак доведоха до ценния гол.

26-кратните шампиони вече имат 31 точки - 4 повече от Литекс, 5 повече от Берое и 6 повече от шампиона Лудогорец. Локо (Пд) остава с актив от 18 точки и на 7-а позция.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 35-ата секунда "сините" имаха претенции за дузпа, след като Радослав Цонев се строполи на тревата след контакт със съперников футболист. Претенциите обаче не бяха зачетени от главния рефер.

"Левски" натискаше от самото начало, но в 9' "смърфовете" получиха първия шанс за гол. Бакалов беше изведен в половината на "сините" и успя да изведе на свой ред Янаков. Йоргачевич обаче спаси. Минута по-късно Диаби с глава стреля от 3 метра, но топката премина встрани от вратата.

Последваха минути на доминация на "Сините", които обаче залагаха основно на центрирания в наказателното поле, където Котев и компания лесно се справяха с нахлуванията на Бедоя и Краев.

Най-доброто положение за "сините" дойде при едно от тези центрирания, когато Ради Цонев стреля с глава отблизо, но защитник успя да избие. В 39' пък Де Ноойер пробва рефлекса на Ел Харуби, но стражът се отчете с рутинно спасяване - 0:0 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част продължи да се развива основно пред наказателното поле на гостите, но чистите положения липсваха. Все пак в 58' Де Ноойер излезе на отлична позиция в наказателното поле и стреля, но Ел Харуби опази вратата си суха. Няколко минути по-късно центриране на Миланов едва не стигна до Диаби, който обаче остана под топката, на метър от голлинията.

Китамбала се появи в заключителните 20 минути на срещата, за да раздвижи статичното нападение на "сините". В 72' пък Локо (Пд) за пръв път имаше шанс през второто полувреме, като Крум Стоянов стреля от движение и без подготовка, но Йоргачевич спаси.

Най-хубавото положение за Левски след почивката. Добра многоходова комбинация позволи на Джереми де Ноойер да излезе на стрелкова позиция в наказателното поле. Изстрелът на холандеца обаче беше уловен от вратаря.

В 76' сектор "Б" изригна в радост, след като най-накрая безкрайните центрирания в наказателното поле дадоха резултат. Живко Миланов центрира към далечната греда, където Орачев засече с глава. Ел Харуби спаси, но след това при добавката Бедоя не сбърка - 1:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Йоргачевич; Миланов, Карнер, Белаид, В. Минев; Де Ноойер, Костадинов; Краев, Р. Цонев (Орачев), Бедоя; Диаби (Китамбала)

ЛОКО ПД (4-2-3-1): Ел Харуби; П. Крумов, Котев, Тунчев, Стамов; Велев, Траянов; Янъков, Гъргоров, Бакалов; Балдовалиев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички