Левски и Холмар имат специална договорка, а ситуацията е доста заплетена


Левски и Холмар имат специална договорка, а ситуацията е доста заплетена
Снимка: Официален сайт на Левски

2345 0

Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон има специална договорка с клуба и заради това не е в София и досега не е тренирал с отбора. Исландецът не върти номера на клуба, а има уговорка с клуба да си намери нов отбор, пише "Мач Телеграф".

До момента на сделката пък от "Герена" не плащат заплата на Холмар, като двете страни са се разбрали задължението на Левски към играча, натрупано от неизплатени месечни възнаграждения и бонуси, което към този момент е доста голямо, да бъде погасено с част от парите от продажбата на исландеца.

Трансферът на Ейолфсон обаче се бави заради Макаби (Хайфа). Бившият клуб на защитника е запазил 30 процента от правата му при бъдещ трансфер, а това реално може да остави "сините" без никаква печалба от сделката. Въпросната клауза налага продажбата на Холмар да бъде над определена сума, която според слуховете е 300-350 хиляди евро, за да може от клуба да получат процента си, играчът да вземе забавените си пари, а да остане прилична сума и за Левски.

Иначе няма никакъв шанс Холмар Ейолфсон да играе повече със синята фланелка, защото заплатата му е огромна за новите стандарти на "Герена", дори ако се намали с 50 или повече процента. А кой юноша на Левски е пред завръщане на "Герена" - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички