"Левски" и ЦСКА душат около Стаховяк и Иршак


"Левски" и ЦСКА душат около Стаховяк и Иршак
Снимка: sport.interia.pl

1503 0

Столичните "Левски" и ЦСКА следят с интерес ситуацията около двамата футболисти на "Ботев" (Пд) – вратаря Адам Стаховяк и халфа Томаш Иршак, твърди "7 дни спорт”.

Не е изключено полският страж и чешкият халф да се разделят с клуба. Двамата имат финансови разминавания с ръководството на пловдивчани, заради което бяха оставени извън състава за контролата с Берое. Засега не е ясно дали любимците на бултрасите наистина ще приключат с престоя си при "канарчетата" и дали това ще случи чрез разтрогване на договорите, или те ще бъдат трансферирани срещу минимални суми.

Възможно е още днес да има развитие в преговорите между играчите и управата на "Ботев" (Пд).

Според "7 дни спорт” и "сините", и "червените" имат интерес най-вече към Томаш Иршак, като по-сериозни са аспирациите към него от страна на ЦСКА. Стаховяк пък вече на няколко пъти отряза тима от Герена.

От друга страна, шефовете на "канарчетата" са ангажирали мениджъри, които да се опитат да ги пласират в други клубове. На "Коматево" се надяват да получат трансферни суми за правата на двамата, като преди време претенциите бяха за по 30 000 евро на играч. Ако парите, които от „Коматево“ ще искат за Адам и Томаш, са в този размер наистина, са налице минимални шансове от "Армията" и "Герена" да се бръкнат за правата Иршак. Но все пак решаващо ще е дали самият футболист е склонен да се премести в столицата.

На стадиона в Борисовата градина се надяват да успеят да се подсилят с чешкия халф. При положение че и Стаховяк стане свободен агент, столичните тимове няма да пропуснат да се пробват да го прикоткат. Двамата играчи са изключително близки и при евентуална неизбежна смяна на "Ботев" (Пд) с друг български клуб е твърде вероятно дуото да се озове на едно и също място.

От мениджърските среди разкриха, че интерес към Адам има от тимове от родната му Полша, докато за Томаш кандидати са също отбори от там, където той изкара 5 сезона във Висла (Краков), както и клубове и от родината му Чехия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички