Левски и Чиликов са пред раздяла


Левски и Чиликов са пред раздяла

1088 0

Главният скаут на Левски Ге­орги Чиликов и клубът са пред раздяла. Причината е, че бившият иг­рач на сините не се чувства удовлетворен от отношението на някои хора на „Герена" към работата, която върши.

Наскоро публично прехвърчаха искри на тази тема. Трень­орът Николай Митов обяви, че е одобрил доста играчи от предложения от скаута списък с набелязани бразилски футбо­листи, но те стрували по 5 ми­лиона евро. Тогава настав­никът вметна, че си харесал иг­рачи и от Реал Мадрид и Байерн Мюнхен. Със сигур­ност това изказване е жегнало Чиликов, който също публично даде да се разбере, че не е "иди­от", за да предлага подобни футболисти, информира "Тема спорт". Спортният директор Дани­ел Боримиров обяви, че ще се опита да потуши напрежение­то, но е малко вероятно да ус­пее да го стори.

Георги Чиликов започна се­зон 2016/17 В Левски като треньор на юношите до 17 го­дини. Той обаче не се задържа дълго на поста, защото получи предложение за повишение - да стане главен скаут. Зад него стои Станимир Стоилов - той е посъветвал собственика Спас Русев да го сложи на поста. След това бившият таран бе овластен с големи правомощия от боса - за него имаше заделе­ни средства за задгранични командировки. Чиликов лично се­лекционираше и наблюдаваше играчи и имаше думата при трансферите. Явно е обаче, че някъде нишката се е скъсала.

През лятото Левски ще се нуждае от солидна селекция. Четирима основни играчи със сигурност напускат клуба - то­ва са защитникът Сърджан Лукин, халфовете Георги Коста­динов и Джереми де Ноойер, както и нападателят Анто­нио Аниете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички