Левски и Черно море не се победиха, Даниел Димов с два жълти картона за минута


Левски и Черно море не се победиха, Даниел Димов с два жълти картона за минута
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

4223 0

Черно море и Левски завършиха наравно 0:0 в двубой от 23-тия кръг на Първа лига. Двата тима не успява да се победят, но продължават да се борят за влизане в топ 6. Черно море е седми в класирането с 30 точки, а Левски е осми с 28 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 4-ата минута Панайотов опита да изведе Зе Гомеш, но Микулич улови топката. След това Илиан Илиев-младши опита да центрира към Родриго, но опитът му беше пресечен. Левски стигна до опасност в 8-ата минута чрез Билал Бари, но нападателят пропусна.

В 12-ата минута "сините" отново бяха близо до гола след удар с глава на Мартин Петков след изпълнение на корнер. Вратарят Георги Георгиев спаси, а след това защитниците на "моряците" изчистиха топката.

В 15-ата минута Марин Петков получи жълт картон за симулация, след като падна в наказателното поле. Минута по-късно Тома Даске фаулира в центъра Стефан Велев, който получи травма. Халфът беше заменен от Пабло Гарсия.

В 26-ата минута Левски получи нова възможност, но три поредни удара на "сините" бяха спасени. Тома Даске, Георги Александров и Живко Атанасов пропуснаха добри ситуации. В 33-ата минута Панов центрира към Илиан Илиев, но ударът излезе в аут. Минута след това Родриго изпусна нова възможност за домакините.

В 39-ата минута Васил Панайотов стреля от фал, а топката мина на сантиментри от гредата. Левски отговори с удар от воле на Мартин Петков, който също излезе в аут.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 47-ата минута Мартин Петков стреля към вратата, но Георгиев улови топката. В 54-ата минута Драган Михайлович проби отдясно и стреля, като това беше пореден пропуск за Левски. В 62-ата минута Цветомир Панов опита да подаде на Зе Гомеш, но Живко Атанасов изби в корнер. Черно море продължи да натиска, като Васил Панайотов отправи удар с глава, но той не затрудни Микулич.

В 67-ата минута Марин Петков отправи изстрел, с който спечели корнер за "сините". При изпълнението на ъгловия удар обаче топката бързо беше изтичстена. В 69-ата Андриан Краев се появи на терена след 5-месечно отсъствие, като замени Марин Петков. Малко след появата си в игра Краев си изкара жълт картон.

В 76-ата минута Исмаил Иса влезе за Черно море на мястото на Леандро Андраде. В 78-ата минута Мартин Петков отправи удар, който беше прекалено лек и не затрудни Георги Георгиев. Две минути по-късно Велислав Василев влезе вместо Илиан Илиев-младши.

В 83-ата минута Черно море остана с човек по-малко, след като Даниел Димов получи два жълти картона в рамките на една минута и съответно червен картон. Така във всяко домакинство на Черно море срещу Левски от 2016 г. насам единият отбор завършва срещата с 10 души.

В 87-ата минута Валери Божинов замени Билал Бари за Левски.

СЪСТАВИ

Черно море: 22. Георги Георгиев, 2. Цветомир Панов, 27. Даниел Димов, 28. Влатко Дробаров, 6. Виктор Попов, 71. Васил Панайотов, 77. Стефан Велев, 15. Леандро Андраде, 72. Родриго Силва, 10. Илиан Илиев-младши, 20. Жозе Гомеш

Левски: 1. Звонимир Микулич, 3. Живко Атанасов, 4. Мартин Райнов, 6. Ивайло Найденов, 19. Билал Бари, 23. Фейсал Рерас, 28. Тома Даске, 41. Георги Александров, 79. Мартин Петков, 88. Марин Петков, 91. Драган Михайлович

ПРЕДИ МАЧА

Треньорът на "моряците" Илиян Илиев няма големи кадрови проблеми. Под въпрос е единствено Файсел Касми, който се възстановяваше от контузия. Левски са без треньора си Славиша Стоянович, а освен това отсъстват Начо Монсалве, Ребин Сулака и Здравко Димитров.

Файсал Рерас се възстанови за Левски и ще може да започне отляво на защитата от първата минута. Очаква се в центъра на отбранта да започнат Живко Атанасов и Георги Александров, а в нападение от първите минути да започне Билал Бари.

При успех над Левски Черно море за първи път в историята си ще запише две победи над Левски в един сезон. Мачът от есенния дял между двата отбора завърши при резултат 2:1 за Черно море.

Междувременно феновете на Левски надъхаха своите любимци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички