Левски гони постижение отпреди 10 години


Левски гони постижение отпреди 10 години
Снимка: Официален сайт на Левски

834 0

Днес Левски посреща на „Герена" Локомотив Пловдив. Целта пред сините е само една - да спечелят победата, която ще им позволи да държат под напрежение лидера Лудогорец. В момента сините изостават с три точки от шампионите, а в сряда им предстои визита в Разград. Другата цел пред тима на Елин Топузаков ще е да продължи да не допуска гол на "Георги Аспарухов" в първенството. В седемте двубоя на този стадион в Първа лига сините записаха 6 победи и едно равенство при голова разлика 12-0. Последният път, в който Левски финишира есенния дял без допуснато попадение на Терена", бе през сезон 2008/09 (през есента имаше само 1:1 с ЦСКА, но мачът бе на "Васил Левски"). В първия пролетен кръг (седмия мач на „Герена") обаче Левски се пропука. Сега сините се целят в постижението от сезон 2006/07, когато за първи път през сезона инкасираха попадение в 14-ото си домакинство (в 28-ия кръг, а Левски домакинстваше на "Георги Аспарухов" и "Васил Левски").

Гостите от Локомотив пък са в приповдигнато настроение. В миналия кръг те удариха с 2:0 Ботев Пловдив. Те ще се опитат да станат първият тим, който да превземе "Герена" през това първенство. Освен това смърфовете имат отлични спомени от последния си мач с Левски в София. През миналата кампания спечелиха с 3:2, след като на почивката изоставаха 0:2. По този начин те станаха първият тим, обръщал столичани от такъв резултат.

Треньорът на Левски Елин Топузаков няма особени проблеми около състава - няма да може да разчита на контузените Симон Сандберг и Георги Костадинов. В групата след изтърпяно наказание се завръща Роман Прохазка. Това най-вероятно ще накара Топузаков отново да се върне към схема 4-1-4-1, вместо използваната 4-2-3-1 срещу Монтана. Непосредствено пред защитата ще е Джереми де Ноойер, а в средата на терена ще са Прохазка u Краев. По крилата ще нападат Нар и Аниете, а на върха на атаката ще е Адениджи. Малко вероятно е треньорът да предпочете вместо нигериеца Илиян Мицански, който пожела титулярно място, след като вкара първия си гол за тима.

Локомотив Пловдив проведе последната си тренировка преди двубоя в столичния комплекс "Царско село". Треньорът Едуард Ераносян реши да извади от групата Симеон Райков, а върна в нея Бирсент Карагарен. Сред 18-те е 15-годишният Ияд Хамуд, но се очаква този път той да остане резерва. Ераносян едва ли ще прави промени в защитата и халфовата линия и ще се довери на тези, които започнаха и с Ботев Пловдив. Очаква се единствената рокада да е тази на Хамуд, който да бъде заменен от Дани Кики.

В последните 4 двубоя Локомотив няма поражение. Тимът вече удари ЦСКА в столицата, сега се точи и на Левски. Сините пък нямат право на грешна стъпка, защото всяка такава ще ги приближава до нова нулева година.

Източник: Тема:Спорт

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички