"Левски" е спечелил делото срещу Спортинг за Божинов


"Левски" е спечелил делото срещу Спортинг за Божинов

812 0

"Левски" е спечелил суперделото със Спортинг (Лисабон) за нападателя Валери Божинов. Това разкри пред "Меридиан Мач" юристът Иво Ивков,

"За "Валери Божинов предупреждавах многократно да не се подписва договор, защото загуба на делото със Спортинг щеше да бъде животозастрашаващо (б.а. - Божинов дойде на "Герена" през пролетта на 2013 г.). Ако се бе наложило на Левски да плаща на лисабонския клуб, то ставаше въпрос за десетки милиони в евро. За щастие успяхме да се справим както с него, така и с делото по случая "Рафаел Бастош". Смятам, че това е забележителен успех за всички нас", сподели адвокатът пред изданието.

Ивков съобщи, че напуска "Герена", след 20-годишна служба. Раздялата между двете страни идва по взаимно съгласие.

"Аз оставам левскар завинаги и ще бъда на всеки мач на трибуната с феновете. Но просто от професионална гледна точка няма да бъда част от клуба. Седнахме с шефовете, с Иво Тонев, с Георги Иванов и се разбрахме. Имам много ангажименти и в Апелативната комисия на УЕФА, и в ЦИК, и с другата ми работа като адвокат", аргументира решението си той.

"Исках да се оттегля още през лятото, но трябваше да остана, понеже бях поел някои много тежки дела. Едното бе за Валери Божинов. Близо 20 години работих с огромно желание за клуба. Имам много спечелени казуси, като това за Фелипе да Коща от ЦСКА. Щастлив съм и се разделям с добри чувства с всички на "Герена", допълни Ивков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички