Левски е с най-младия състав в българската Първа лига


Левски е с най-младия състав в българската Първа лига
Снимка: Официален сайт на Левски

1962 0

До момента през сезона от Първа лига са се изиграли 8 кръга. Достатъчно, за да могат да бъдат направени някои изводи. Изчислено е, че софийският Левски използва най-младия състав от елита на България до този момент от кампанията, информира "Мач Телеграф".

Средната възраст на играчите, на които "сините" разчитат е точно 25 години, което им отрежда първото място в своебразната класация. Само в един мач до този момент Левски е бил на терена срещу отбор с по-млад състав. Това се случи при загубата с 1:2 от пловдивския Ботев.

В мача срещу новака и дебютант в елита ЦСКА 1948, Левски е използвал футболисти, чиято средна възраст е била 24,4 - най-ниският показател до този момент. Най-младият футболист на "сините" е Марин Петков, който е на 16 години и 326 дни, докато Валери Божинов е най-възрастният - 34 години и 230 дни, но той е записал само няколко минути до момента.

Любопитно е, че в следващия кръг от Първа лига футболистите на Георги Тодоров ще се изправят срещу втория най-млад тим в елита - друг софийски тим в лицето на Славия. Там средната възраст е 25,9 години. A опитният Мартин Райнов официално се завърна в Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички