Левски е отправил оферта за национал


Левски е отправил оферта за национал

1905 0

Отборът на Левски е отправил оферта до нападателя Илиян Мицански, съобщава "Тема Спорт". Българският национал в момента е свободен агент, след като за последно бе част от корейския Сувон.

През лятото той поддържаше форма с третодивизионния Вихрен Сандански. Левски има нужда от привличането на един централен нападател.

В момента за върха на атаката сините разполагат с нигериеца Бабатунде Аденижи и Венцислав Христов. Последният обаче изпадна в немилост пред треньора Люпко Петрович.

Христов беше голмайстор на тима от „Герена” през миналата кампания - реализира в шампионатни попадения. Той започна сезона като титуляр.

Станислав Манолев е избрал ЦСКА пред Левски

След пропуските в реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу словенския Марибор, мястото му в състава взе да изстива и той бе изместен от Аденижи. Стигна се дотам, че Христов не попадна в групата за последния шампионатен мач на Левски - успеха с 4:0 над Верея.

След двубоя Люпко Петрович разкри и причината за решението си. Той обяви, че не е доволен от представянето на нападателя в тренировките. Откакто сръбският специалист пое Левски в края на миналия сезон,

Христов не е отбелязал гол за сините. Илиян Мицански е роден на 30 декември 1985 година, висок е 183 сантиметра. Започва кариерата си в Македонска слава, а след това играе последователно в полските Амика Вронки, Лех Познан, Корона Киелце, Одра и Заглембе.

Безработен национал тренира с Левски

От 2010 до 2013 година е част от германския Кайзерслаутерн - преотстъпван е и на Франкфурт и Инголщад, а от 2013-а до 2015-а е част от Инголщад.

През 2015-а се присъедини към Сувон. За корейците изигра само 8 мача, в които не отбеляза гол. Докато бе в азиатския тим, дълго бреме лекуваше контузия. От 2010 година попада в националния отбор на България.

Желанието на Мицански е да продължи кариерата си в чужбина. Сините обаче се опитват да го примамят на „Герена" с краткосрочен договор. В началото на подготовката Илиян Мицански бе в полезрението и на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички