Левски е №1 не само в Първа лига, но и на Балканите


Левски е №1 не само в Първа лига, но и на Балканите
Снимка: Оф. сайт на Левски

1387 0

Левски е №1 на Балканския полуостров по спечелени точки, сочи статистиката от началото на сезона. "Синият" тим е и единственият в България, който няма загуба в първенството, но и от малкото с подобни показатели на Балканите, пише "Труд".

Справка на изданието показва, че воденият от Славиша Стоянович състав има дори по-добри показатели от бившия му Цървена звезда. А само преди дни сръбският тим влезе за първи път в групите на Шампионска лига.

"Звездашите" също имат като Левски 6 победи и нито една загуба в шампионата. Спечелените точки са 18 или с една по-малко от тези на "сините“. Грандът от Белград обаче има отложен мач, който е гостуване срещу Напредак.

Румънското първенство е другото на Балканите, в което са се изиграли 7 кръга, както у нас и в Сърбия. Астра е единственият останал непобеден тим, но е с едва 11 спечелени точки. Следват хърватските Динамо (Загреб) и Риека. Те също не познават вкуса на поражението, но в шампионата им са минали 6 кръга. Толкова бяха изиграни и в Черна гора. Там впечатляващ показател има ОФК Титоград, записал 4 победи и 2 ремита.

Статистиката е поредното доказателство за отличната работа на сръбския специалист Славиша Стоянович на "Герена". За месец в Левски той записа 5 поредни победи и отборът окупира върха.

Най-големият успех обаче не е временното първо място в класирането, а обединението, което се забелязва в "сините“ редици. За първи път от доста време ръководство, фенове и легенди са един зад друг. Играта на отбора пък вече вълнува в сравнение с тази, която бе демонстрирана при предишния треньор Делио Роси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички