Левски договаря сомалийско крило от Турция


Левски договаря сомалийско крило от Турция

1796 0

Ръководството на "Левски" е на път да уреди поредно ново попълнение. "Сините" до момента взеха трима - сръбския вратар Боян Йоргачевич, десният бек Александър Александров и румънския централен защитник Емил Нину. Желанието на треньора Стойчо Стоев е да подсили и атаката. За целта трябва да му бъдат взети централен нападател и двама флангови играчи.

Едно крило вече е много близо до "Левски", твърди "Тема Спорт". Това е сомалиецът Либан Абди Али. В момента той е собственост на турския елитен Ризеспор. През есента обаче футболистът е участвал едва в 6 двубоя, като само в един от тях е останал на терена 90 минути.

В Ризеспор Либан играе по левия фланг, но също така понякога е използван и на върха на атаката.

"Левски" е постигнал принципна договорка с футболиста, като се чака финален отговор от клуба му. От Ризе първоначално са се навили да го пуснат срещу минимална сума, но след това са я завишили. Очаква се днес да приемат предложението на "сините" и играчът да се присъедини към лагера на тима.

Либан Абди Али е роден на 5 октомври 1988 г. Висок е 182 см. Семейството му се мести в Осло и той израства в Норвегия. На 14 години фамилията му се установява в Англия и той започва да тренира в юношеската академия на Шефилд Юнайтед. Така и не успява да запише официален двубой за първия тим.

От 2008 до 2010 г. е под наем във Ференцварош, след което унгарският отбор откупува правата му. За първенството изиграва общо 39 мача, отчита се с 3 гола. После Либан Абди продължава кариерата си в Португалия - първо играе в Олянензе, а след това в Академика де Коимбра. В началото на 2014 г. осъществява трансфер в турския Ризеспор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички