Левскарите посветили боя над Славия на Иво Тонев


Левскарите посветили боя над Славия на Иво Тонев

1325 0

Победата с 4:0 над Славия е била посветена на един от собствениците на "Левски" - Иво Тонев. Това обявиха капитанът Веселин Минев и вратарят Боян Иоргачевич след мача. Защитникът каза, че Тонев си знае защо.

"Искахме да изиграем този мач за Иво Тонев. Той даде много за отбора. Знаем какво направи за нас. Искаме да му кажем "благодаря" за всичко. Победата е за него", по-обстоен е Йоргачевич.

Причината левскарите да посветят победата на Тонев е предстоящата раздяла с него. В отбора вече знаели, че през следващата седмица ще бъде извършена смяна на собствеността, пише "24 часа".

На 30 август ще се състои общо събрание на акционерите в „синия" клуб. Очаква се тогава да стане смяната, като "Левски" ще премине в ръцете на бизнесмена Спас Русев.

Победата над Славия обаче има и друг нюанс. Това е отборът, който отне титлата на "сините" през 2013 г., когато Тонев бе председател на управителния съвет и изпълнителен директор. Столичани бяха най-близо до триумф в първенството след 2009 г., когато го спечелиха за последно. Беше нужно само да се вземат 3 т. срещу Славия на "Герена". Двубоят обаче драматично завърши 1:1 и Лудогорец получи супернеочакван подарък от "Левски" под формата на титла.

Затова и Тонев помолил футболистите преди най-старото столично дерби да изиграят мача за него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички