Легенда на Левски изненада всички за Уелтън: Как "сините" са по-опасни без него?


Легенда на Левски изненада всички за Уелтън: Как "сините" са по-опасни без него?
Снимка: Levski.bg

9300 0

През зимната пауза Левски се раздели с няколко свои футболисти - двама от които твърди титуляри в нападението - Роналдо и Уелтън. И докато липсата на първия бразилец не притесни особено "сините" фенове, то определено те се привързаха изключително много към втория.

Със сърцатата си и класна игра Уелтън бързо се утвърди като един от най-важните футболисти в тима. И в негово отсъствие обаче - Николай Костов и неговите играчи постигнаха две победи след подновяването на шампионата.

Как отсъствието на Уелтън помага на Левски?

Втората от тях бе с разгромното 4:0 срещу Арда. Там блесна и новото попълнение Фабио Лима. Легендата на Левски Войн Войнов е оптимистично настроен към него след първите изяви, а освен това изрази и любопитно мнение за Уелтън. Той посочи какъв е плюсът на Левски без него.

"За Фабио Лима се говореше, че е интересен футболист, защото играе на десния фланг, а силният му крак е левият. Това е доста трудно за защитника срещу него. Отпуши се и вкара хубав гол. Дай Боже, да продължава да бележи, а и да започне повече да пробива. Защото всички знаят, че Левски продаде най-силния си футболист - Уелтън. Но аз лично не бях толкова скептичен към това как ще изглежда тимът без него.

Защото, когато имаш такава звезда, той акумулира всичко. А сега се налага и другите в състава да поемат отговорност и Левски става по-разнообразен. А когато има колектив, нещата отиват в правилната посока" - сподели той пред "Тема спорт".

Продадени бяха още и Жереми Петрис, и Дарлан. Оказва се обаче, че преди около година за тях оферти към Левски не е имало никакви - след мачовете с Айнтрахт се е стигнало до продажбата на Уелтън и на Дарлан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички