Лацио дойде на "Герена" за Краев, ще има ли сделка?


Лацио дойде на "Герена" за Краев, ще има ли сделка?
Снимка: БГНЕС

1916 0

Представители на Лацио изгледаха двубоя между "Левски" и Лудогорец. Целта на визитата им в България е да се запознаят с качествата на 17-годишния юноша на "сините" Божидар Краев, пише "Тема Спорт". Римските орли проявяват интерес към него и вече на няколко пъти са го наблюдавали в игрова обстановка.

В ложите на "Герена" имаше още доста скаути на чужди клубове, които следяха представянето на играчи от двата тима.

Божидар Краев дебютира за тима от "Герена" през настоящата кампания. Той получи шанс още от испанския треньор Пепе Мурсия, който го пусна като резерва в първия крьг от първенството срещу Локо Пд (1:1). След това атакуващият играч блесна в двубоя за Купата на България срещу Спартак Варна. В него той реализира хеттрик за успеха със 7:1. До вчерашния полуфинал реванш с Лудогорец младокът имаше точно 20 срещи за Левски (в А група и купата), в които бе реализирал 5 попадения.

По време на зимната пауза Краев бе на проби в италианския шампион Ювентус, както и в Манчестър Сити. Той дори тренира в дублиращия тим на англичаните под ръководството на Патрис Виейра. И двата клуба продължават да го следят.

С продажба на Божидар "Левски" ще закьрпи бюджета през лятото. Очаква се такава да бъде осъществена. "Сините" се надяват да вземат около милион евро за правата му. Краев ще навърши пълнолетие на 23 юни. Интересното е, че на 17-годишна възраст "сините" продадоха друг играч в Серия А - в началото на 2014-а в Удинезе на същите години премина Антонио Вутов.

Интерес да откупи правата на Краев имат и от италианска мениджърска агенция. Тя пожела това малко след началото на пролетния дял на шампионата. От "Левски" обаче отказаха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички