Къде е потулена последната титла на Левски?


Къде е потулена последната титла на Левски?

1938 0

В началото на третия месец от 2021-а година се разрази истинска истерия около последния голям футболен успех на столичния Левски. Той датира от 2009-а година, когато тимът от „Герена” спечели за последен път, какъвто и да било трофей в своята клубна история, и той беше титлата на България.

На 9-и март стана ясно, че НКП на Левски събира средства, с които да откупи титлата, която… е продадена на търг, който е организиран от Фондацията „100 години Левски”.

На него тогавашният спортен директор Христо Йовов си пазарува трофея и дава 22 хиляди лева, за да го има в къщата си. На събитието присъстват Тодор Батков, Иво Тонев, треньорското ръководство на Левски, както и тогавашните играчи, а всеки един от посетителите бе платил по 200 лева, които трябваше да отидат за построяване на нов терен за академията на клуба.

На търга бяха събрани 36 хиляди лева от продажбата на сувенири, 30 хиляди лева бяха генерирани от куверти, а допълнителните дарения възлизаха на 10 000. Водещи на тогавашното събитие бяха Иван и Андрей, както и Юлиян Константинов.

На тогавашния търг никой не пожела да закупи оригинална фланелка на Стивън Джерард с автограф на легендата на Ливърпул на стойност пет хиляди лева. След това дойде големият момент, когато на сцената на столична дискотека бе изложен последният шампионски трофей на Левски – този от 2009-а година. Наддаването продължи повече от 15 минути, а Йово го спечели, след като неговото предложение от 22 хиляди лева беше най-високото.

Тогава Бижутера обеща: „Догодина ще имаме нова и ще разиграем търг за нея през новия сезон”. Определено предсказанието на някогашния офанизвен халф не се сбъдва, или поне не към днешна дата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички