Колко пъти Левски е ставал шампион, когато е зимувал като втори?


Колко пъти Левски е ставал шампион, когато е зимувал като втори?
Снимка: levski.bg

2354 0

Левски за 19-и път в своята история ще зимува на второто място в класирането, пише "Меридиан мач“. С други думи - сегашното положение не е нещо ново и непознато за "сините". В предишните 18 случая, при тези изходни позиции за пролетта, те са успели в 6 сезона да станат шампиони.

Това означава, че шансовете на Петър Хубчев и компания за титла са 1 към 3 или в проценти - 33,33%. Почти двойно повече - 11 пъти или 61,11% са първенствата, в които Левски си остава втори и след пролетните битки.

Само веднъж пък "сините" са си позволили да се сринат във втората половина от сезона и да финишират трети. Това обаче се случи доста скоро - през сезон 2016/17. Тогава Левски стартира силно с Люпко Петрович през есента. След изненадващото му напускане последва срив при Елин Топузаков, а в края на сезона и при Николай Митов. Все пак столичани се добраха до Европа след много измъчен бараж, спечелен с дузпи срещу Верея. А какви са целите на тима този сезон, според вратаря Милан Миятович, вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички