Колев разкри, че Хубчев се отказал от договорка с Левски за дълга към него


Колев разкри, че Хубчев се отказал от договорка с Левски за дълга към него
Снимка: Официален сайт на Левски

4474 0

Бившият изпълнителен директор на Левски Павел Колев разкри какво обещание е бил получил от бившия треньор на тима Петър Хубчев. Той сподели също така, че договорката с наставника, осъдил клуба за голяма сума, не е била изпълнима на практика.

"Имало ли е договорка с Петър Хубчев, ако му бъдат платени заплатите до прекратяване на договора му накуп, той да не търси компенсация за възнагражденията до края на контракта си? Да, така е. Вярно е това нещо. Това той на мен лично ми го каза поне седмица, след като беше освободен от Сираков. Аз направих абсолютно всичко, което можах по този казус. Най-вероятно щях да имам и по-голям успех, но не е само Хубчев. Той си има съветници, адвокати и знае, че е в силната позиция", заяви бившият директор пред "Гонг".

"През каквото и да сме минали заедно, аз категорично не мога да оправдая това поведение на треньора. За мен не е честно, защото той така наказва клуба. Опитах се да го променя, но нямах кой знае какъв успех. Ние обаче чисто финансово получихме възможност да изплатим на него и помощниците му всичко, което бяха заработили, през декември 2020 година. Преди това нямахме възможност. В нито един момент. Имахме оперативни разходи, плащахме на персонал и футболисти, за да не се разбягат и да ни съдят и те", допълни Колев.

"Никога не сме имали възможност да му платим преди декември 2020. Когато им платихме, Хубчев каза на клуба, че уговорката била важала, ако му платим в първите един-два месеца. Декември било минало много време. Най-важното е, че тогава беше излязло решението на ФИФА. Реално той ни беше осъдил вече. Идеята ни беше да си стиснем ръцете и да приключи тази драма", каза още той. А ето кой е убедил Васил Божков да назначи Хубчев за треньор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички