Кога за последно Левски не игра в Европа?


Кога за последно Левски не игра в Европа?
Снимка: Официален сайт на Левски

2411 0

Новината на деня в българския футбол е фактът, че Левски няма да играе в Европа. "Сините" се предадоха в най-важния момент и записаха 3-а поредна загуба, губейки у дома с 1:2 от Локомотив Пловдив, а това означаваше 4-о място в шампионата и липса на участие в Лига Европа през следващия сезон. 

В историята си Левски много рядко са пропускали възможността да се класират за Европа. Откакто бе въведена системата с бараж за класиране, Левски бе спечелил 3 от 3 двубоя, а за последно играчите в сини екипи не бяха част от европейския клубен футбол през сезон 2015/16. Всъщност отборът записа две години поред без футбол от най-високо равнище, след като и през 2014/15 столичани не бяха част от турнирите в Лига Европа. 

Преди това двугодишно отсъствие от европейските терени Левски за последно беше извън надпреварите на Стария континент през далечния вече сезон 1990/91. В този диапазон от 92-а до 2013 година "сините" записаха най-силните си сезони, като се превърнаха в първия клуб, класирал се в групите на Шампионска лига, а освен това играха четвъртфинал за Купата на УЕФА. 

"Сините" ще се лишат от възможността и да натрупат повече финансови средства, като само участие в Европа щеше да им донесе между 100 и 200 хиляди евро, а достигане до плейоф или дори групи - няколко милиона евро. Подобен поход обаче така или иначе не бе очакван, тъй като се очаква тимът да заложи почти изцяло на млади играчи и юноши, а през следващите месеци най-важната цел е финансовото оцеляване на Левски

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички