Ясен е окончателният таван на заплатите в "Левски"


Ясен е окончателният таван на заплатите в "Левски"
Снимка: БГНЕС

1762 0

Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев е категоричен, че отборът няма да живурка, докато той е на работа там. Силният човек на "Герена" увери също така, че алтернативата "В" група е била близо и до 26-кратните шампиони.

"Едно нещо трябва да е ясно на всички. Левски никога не може да живурка. Докато аз съм в Левски, това няма да се случи. Миналия сезон не всичко в спортно-технически план бе както трябва, но успяхме да вземем лиценз, иначе сега щяхме да бъдем ръка за ръка с ЦСКА и Локомотив София във В група“, коментира Иво Тонев пред bTV.

"Беше реално да бъде в тази ситуация преди 3 месеца, но не го допуснахме с целия труд на целия УС на Левски и феновете. Имаше пенсионери, които даряваха по 15 лева. Има хора с възможности, които и сега гледат, и се подсмихват, подиграват и вероятно таят някаква злоба, а пенсионери идваха и даваха по 10 лева", категоричен беше Тонев.

Той даде и конкретни параметри за тавана на заплатите в "Левски" и заяви, че единствен компромис може да бъде направен със заплатата на някой чужденец от по-висока класа.

„Бюджетът на Левски за новия сезон е в размер на 6,5 млн. лева, като 1,5 млн. ще отидат за погасяването на стари задължения. Бюджетът за заплати ще бъде намален до 200 000 лева. Досега беше в размер на 260 000. За момента Георги Иванов и Константин Баждеков се справят с тези рамки.

Таванът на заплатите ще бъде около 6000 евро за чужденци. Бихме могли да нарушим тази граница с 500 или 1000 евро, но ако вземем по-малко играчи. Месечният бюджет за заплати ще бъде до 200 000 лева", допълни Тонев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички