Жалко представяне на Левски в защита едва не доведе до неочаквано поражение


Жалко представяне на Левски в защита едва не доведе до неочаквано поражение
Снимка: Оф. сайт на Левски

6403 0

След два точни удара във вратата Левски допусна два гола и беше на път да загуби от Черно море, но "моряците" сбъркаха фатално в края и "сините" изравниха за 2:2 в последен мач от 2-ия кръг на шампионата. 

Още в 21' гостите успяха да поведат в резултата, след като Георги Илиев беше оставен абсолютно непокрит на границата на малкото наказателно поле. Той успя да се нагласи за странична ножица и да отбележи - 0:1.

В 60' Левски успя да възстанови равенството, след като Станислав Костов беше изведен сам срещу вратаря и успя да отбележи. В ситуацията обаче остана съмнение за засада на бившия играч на ЦСКА.

Левски натисна здраво в следващите 30 минути, но Черно море направи страхотна контраатака 4 минути преди края, при която току-що влезлият Георги Божилов вкара гол с глава за 1:2.

За съжаление на гостите, вратарят Макенджиев и Кононго се сблъскаха и топката се озова в Ивайло Димитров. Той върна за Мариани, който от 7 метра нанесе кинжален удар в долния ляв ъгъл - 2:2.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

От началото на срещата Левски се опита да установи темпото в мача, но халфовете на "сините" не се справяха особено добре в организацията на атаките. В първите 15 минути и двата отбора допуснаха много грешки и футболът отстъпваше на добрите отигравания.

В 21' Черно море успя да реализира много красив гол, но и след грешка на отбраната на Левски. Топката беше центрирана от корнер, а Георги Илиев беше оставен сам на границата на малкия пеналт. Той стреля със странична ножица и се разписа за 0:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна силно за "сините", които имаха отлично положение след подновяването на играта. Обертан получи топката в половината на Черно море, проби към наказателното поле и от границата стреля, но удари греда. Последва и ново добро положение за "сините", но и то беше пропиляно.

В 57' гостите имаха супершанс за гол, но двамата играчи в зелени фланелки се спречкаха в наказателното поле, топката беше изчистена, а Андраде стреля, но топката беше избита. При последвалия корнер можеше да се стигне до гол със задна ножица, но Димов не уцели вратата от 4 метра.

В 60' Жорди Гомес успя да изведе Станислав Костов сам срещу вратаря на "моряците", а нападателят не сбърка - точен удар и 1:1 между двата отбора.

В следващите 30 минути Черно море прие играта изцяло в своето поле, като Левски стигна до няколко много опасни пробиви. Изключително добре се включи резервата Паулиньо, но в 83' той излезе от терена заради нова контузия, която получи.

В 86' Черно море осъществи страхотно контраатака, която се разви по дясното крило, а топката беше пратена бързо към лявата страна на нападението. Стигна до се центриране, а Божилов засече точно във вратата, реализирайки за 1:2.

Още в следващата атака обаче се стигна до грешка на Макенджиев и защитник пред него. Топката беше подарена на Обертан, който я върна за Мариани, а той стреля и успя да отбележи - 2:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ: Полачек, Цветкович, Ейолфсон, Яблонски, Белаид, Белмонт, Тиам, Обертан, Мариани, Кабрал, Костов

ЧЕРНО МОРЕ: Макенджиев, Станчев,Пл. Димов, Д. Димов,Кононго, Витанов, Г. Илиев, Андраде, Фенуш, Ндонгала, Жоржиньо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Сините" останаха без треньор след резила срещу лихтенщайнския тим, но днес в София пристигна новия треньор на тима Славиша Стоянович. Очаква се той да гледа мача от трибуните. Междувременно 26-кратните шампиони излизат за победа срещу варненци, срещу които по традиция играят силно у дома.

Черно море не е печелил на "Герена" през настоящия век и "моряците" ще търсят първи успех от години. През този сезон амбициите на тима са високи, като се надява да се бори за място в топ 4.

Очаквайте стартовите състави на двата тима около 19:30 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички