Изключително слаб Левски оцеля за Купата на България


Изключително слаб Левски оцеля за Купата на България
Снимка: БГНЕС

3098 0

Левски успя да се промуши към осминафиналите за Купата на България след като едва-едва стигна до 1:0 като гост на Ботев (Гълъбово), и то след продължения.

Възпитаниците на Делио Роси изиграха изключително слаб двубой, в който почти не създадоха положения, докато Ботев се представи отлично в защита и дори имаше 1-2 положения, при които можеше да отбележи гол.

Всичко обаче беше решено в 110' на срещата. Серджиу Буш успя да изведе Антонио Вутов и юношата на клуба съумя да реализира за 1:0.

Нито един от елитните отбори днес не допусна изненада, като нито един от двубоите не стигна дори до продължения.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна с анемичен натиск на Левски, но възпитаниците на Делио Роси не създаваха никакви добри положения. Вместо това за малко в 27' домакините едва не поведоха, след като Гомес сбърка и остави Иван Цачев сам срещу Митрев, но нападателят не успя да изпревари капитана на "сините". Това беше и единственото опасно положение изобщо в срещата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През вторите 45 минути играта не се промени особено. Футболистите на Ботев се отбраняваха отлично, а пробивите на "сините" не сполучаваха. Иван Горанов и Серджиу Буш се появиха в игра за Левски, но и това не промени особено облика на отбора.

Делио Роси прибягна и до включването на Кабрал на мястото на Алекс Боримиров. Промените обаче не доведоха до нищо - слаб Левски и срещата влезе в продължения.

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

В 6' на продълженията Ботев можеше да поведе в резултата. Иван Цачев напредна по лявото крило и успя да стреля, но топката мина леко встрани от вратата - добър шанс за домакините.

10 минути преди да се стигне до дузпи Левски успя да реализира. Серджиу Буш пое топката с гръб към вратата, успя да се обърне и да изведе Вутов в наказателното поле - удар и 1:0 за "сините".

В последните 10 минути "белите" се опитаха да натиснат, но Левски се представи добре в дефанзивен план и не позволи на Ботев да стигне до опасно положение.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БОТЕВ (ГЪЛЪБОВО): Марин Орлинов, Антонио Георгиев, Димитър Трайков, Емил Колев, Иван Винков, Пламен Коларов, Станислав Катранков, Цветелин Радев, Стоян Кижев, Илиян Капитанов, Иван Цачев

ЛЕВСКИ: Божидар Митрев, Холмар Ейолфсон, Ивайло Найденов, Давид Яблонски, Мики Орачев, Антони Белмонт, Жорди Гомес, Васил Панайотов, Алекс Боримиров, Антонио Вутов, Жуниор Мапуку

Очаква се треньорът на "сините" Делио Роси да пусне трите последни нови попълнения от 1-ата минута срещу втородивизионния отбор. Това са защитникът Холмар Ейфолсон, халфът Антони Белмонт и крилото Жерсон Кабрал, който обаче може да се появи и от пейката. Давид Яблонски и Жорди Гомес ще получат почивка, а аут заради контузии са голямата звезда Габриел Обертан и сръбският бранител Милош Цветкович. 

Срещата ще бъде по-специална за трима играчи на Ботев, които са израсли на "Герена". Това са Емил Колев, Емилиян Зотев и Иван Цачев, като се очаква първият и последният да стартират срещата. 

 Победителят със сигурност ще стане ясен днес, като по регламент могат да се играят допълнителни 30 минути при равенство и евентуално дузпи. Подобен сценарий ще е кошмарен за Левски, но според нас едва ли ще се стигне до него и "сините" ще стигнат до резонна победа.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички