Избягалият от "Герена" Апиа: Може да се върна догодина


Избягалият от "Герена" Апиа: Може да се върна догодина
Снимка: Getty Images/Guliver

1162 0

Германският защитник Марсел Апиа, който дойде да подписва с "Левски", но скоропостижно си замина, обясни какво го е накарало да откаже офертата на "сините". Той обяви още, че може след година да се върне за нови преговори на "Герена".

„Наистина харесах много хората, които работят за този отбор, а освен това София е голям и красив град. Г-н Иванов, г-н Тонев и г-н Жейнов бяха големи спортсмени и джентълмени с мен и те направиха всичко възможно, за да ме накарат да се почувствам добре", сподели Апиа пред "Гол".

„Аз обаче имам шанса да играя в елитната дивизия на Холандия, след като се разбрах с моя отбор (НЕК Ниймеген) да преподпиша, и реших, че това е най-доброто за мен към момента", добави той.

"Не знам какво ще се случи за в бъдеще, но мисля да поддържам контакт с тези господа от "Левски". Отборът може да има финансови проблеми, подобно на много клубове в Германия, Холандия и Испания. Навсякъде обаче има такива с изключение на Англия може би. Хората в "Левски" бяха много честни и открити с мен, казаха ми как стоят нещата. Това бе много важно за мен и мога да ви уверя, че аз не съм взел решението си на базата финансовото положение на клуба, тъй като това не е и моя работа. Моята работа е да играя футбол и на този етап избрах кое е най-доброто за мен. Исках да играя в Ередивизи и сега получавам този страхотен шанс. Искам да натрупам опит от холандския елит и може би след една година може да се завърна в София", каза още Апиа.

"Искам да поздравя специално чрез вас човека от стадиона, който се занимава с екипировката, както и стареца, който ми показа стадиона", обяви за финал защитникът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички